Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Περνάμε από τη Ζένιτσα και... φύγαμε για Ρίο ντε Ζανέιρο

Άλμα πρόκρισης στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου θέλει να κάνει απόψε (21:45, mega, OTESport1) η Εθνική Ελλάδας, καθώς αντιμετωπίζει τη Βοσνία στη Ζένιτσα στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 7ου όμιλου των προκριματικών. Σε έναν αγώνα που έχει χαρακτήρα «τελικού», οι γηπεδούχοι έχουν εξαντλήσει τα μόλις 13.000 εισιτήρια στο «Μπίλινο Πόλιε» και αναμένεται να δημιουργήσουν «πύρινη» ατμόσφαιρα. Ωστόσο, σε ενδεχόμενο νίκης η «γαλανόλευκη» θα περάσει στην κορυφή και θα βρεθεί σε απόσταση τριών βαθμών από τους βασικούς διώκτες της, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και η ισοπαλία είναι αρνητικό αποτέλεσμα.
Και αυτό γιατί μπορεί μεν οι Βόσνιοι να ...

έχουν αποκτήσει σαφές προβάδισμα στη διαφορά τερμάτων (αυτό είναι το κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας και όχι τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο ομάδων), ωστόσο έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δύο ματς με τη Σλοβακία και εκτός έδρας αποστολές σε Λετονία και Λιθουανία.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το θετικό αποτέλεσμα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα παρατάξει την ομάδα με το αγαπημένο του 4-4-2, αφού δεν θέλει να αλλάξει το σύστημα με το οποίο πορεύτηκε σε ολόκληρη την προκριματική φάση.


Η ενδεκάδα αναμένεται να είναι η εξής: Ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Παπασταθόπουλος με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, δεξί μπακ θα είναι ο Τοροσίδης και αριστερό ο Τζαβέλλας.


Αμυντικό χαφ θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης με τον Καραγκούνη λίγο πιο μπροστά του, ενώ αριστερά στη μεσαία γραμμή θα παίξει ο Χοσέ Χολέβας και δεξιά ο Κώστας Κατσουράνης. Το επιθετικό «δίδυμο» θα αποτελέσουν ο Σαλπιγγίδης με τον Σαμαρά.


Στον πάγκο θα βρίσκονται οι: Σηφάκης, Λοντίγκιν, Βύντρα, Μαλεζάς, Μανωλάς, Ταχτσίδης, Μανιάτης Κονέ, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Μήτρογλου και Γκέκας.