Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

«Ερυθρόλευκη» αναγνώριση στα «πράσινα» αποδυτήρια

Ό,τι δεν έκαναν οι φίλαθλοι και οι διοικήσεις των δύο συλλόγων, έκαναν οι παίκτες των δύο ομάδων, καθώς έπειτα από την οριστική διακοπή του τρίτου τελικού στο ΣΕΦ, οι Γιώργος Μπαρτζώκας, Μίλαν Τόμιτς, Εισι Λο και Κάιλ Χάινς δε δίστασαν να βρεθούν στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού, δίνοντας «συγχαρητήρια» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Την ώρα που οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγύριζαν έξαλλα στα αποδυτήρια του ΣΕΦ, ήρθε και η αναγνώριση από τον μεγάλο αντίπαλο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ως ένδειξη αναγνώρισης της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού στη σειρά των τελικών, μετέβησαν στα αντίπαλα αποδυτήρια και -----

έδωσαν συγχαρητήρια για τον τίτλο.
Όσο για το κεντρικό σύνθημα των πανηγυρισμών των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη στα αποδυτήρια; Αυτό ήταν το: «Οέ οέ, οέ οέ, πρωτάθλημα μες στο Παλέ»!

ΚΑΕ ΠΑΟ: «Ο καλός νοικοκύρης…»
Λίγο αργότερα, σε πανηγυρικό τόνο ήρθε και το μήνυμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στο προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Αναλυτικά ανέφερε:
«Νταμπλούχος Ελλάδας 2012-2013 ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας!!!
Το 0-3 έγινε, γιατί ο καλός ο νοικοκύρης, ξέρει από ΣΚΟΥΠΑ!!!
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: 72-76 (με 1.30 να μένει αλλά το παιχνίδι διακόπηκε οριστικά).
ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Συγχαρητήρια σε όλους!!!».

Λάσμε: «Καταπληκτική δουλειά οι προπονητές μας»
Τα εύσημα στον Αργύρη Πεδουλάκη και τους συνεργάτες του απένειμε ο Στεφάν Λάσμε με δηλώσεις του μετά το... τέλος του τρίτου τελικού.
«Ήταν ένα πολύ σκληρό μας. Ο Ολυμπιακός έκανε προσαρμογές, αλλά το προπονητικό τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά στο σκάουτινγκ και είχαμε εξαιρετικό πλάνο. Ήμασταν προετοιμασμένοι για τα πάντα και πήραμε», τόνισε ο άσος του Παναθηναϊκού και συνέχισε:
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό, είναι η πιο δυνατή ομάδα που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Ελπίζω να τους αντιμετωπίσω ξανά».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Το πιο άνετο πρωτάθλημα»
Σε πελάγη ευτυχίας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πανηγύρισε κι εκείνος μαζί με τα εκατομμύρια των Παναθηναϊκών σε όλο τον κόσμο, το πιο εύκολο πρωτάθλημα στην ιστορία της ομάδας, όπως το χαρακτήρισε στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την οριστική διακοπή στο ΣΕΦ.
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες, τεχνική ηγεσία, κόσμο και όσους στήριξαν την προσπάθεια που έγινε φέτος και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ξεκαθάρισε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και απαίτησε την παραδειγματική τιμωρία του Ολυμπιακού, μέσα από την πλήρη εφαρμογή των κανονισμών για τη διακοπή του αγώνα στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:
«Πρώτα απ' όλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Αργύρη, στο τεχνικό τιμ, στους παίκτες για το πιο άνετο πρωτάθλημα στη σύγχρονη ιστορία μας. Πολλά συγχαρητήρια και σε όλους που στήριξαν το πλάνο μας με όλη την ψυχή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά και έδωσε την ψυχή του. Μετά το φετινό νταμπλ, δηλώνω ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο για τον μεγάλο Παναθηναϊκό μας. Καταλήγοντας και μετά από αυτή την αδικαιολόγητα μεγάλη αναμονή, περιμένω να τηρηθούν οι νόμοι για το αίσχος που παρακολουθήσαμε και την κόλαση που έζησαν τα μέλη της αποστολής μας. Να ακολουθήσουν οι αρμόδιοι ό,τι προβλέπεται για διακοπή αγώνα, κάτι που δεν είχαν κάνει το 2010. Εμείς είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε μαζί με τον κόσμο μας υπερήφανοι ως Παναθηναϊκοί»

Μπαρτζώκας: «Δεν μας άφησαν...»
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έδωσε συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ δήλωσε διπλά απογοητευμένος: πρώτον για τον τρόπου που τελείωσαν οι τελικοί και δεύτερον για τον ντόρο που δημιουργήθηκε πέρι ντόπινγκ, ύστερα «από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, με την οποία κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τον τελικό:
«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μας ό,τι συνέβη ήταν απογοητευτικό. Όχι για το πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι, γιατί απέμεναν 1:27 και είχαμε κατοχή, αλλά δεν μας άφησαν να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που είχαμε. Είμαι όμως απογοητευμένος για όλα όσα έγιναν γύρω από το μπάσκετ κι όχι μέσα σε αυτό».
Για τον «θόρυβο» περί ντόπινγκ: «Βιώσαμε πράγματα απίστευτα. Από μια πληροφορία που έδωσε ένας γραφικός μαχόμενος δημοσιογράφος που είναι αντικείμενο στις σατιρικές εκπομπές, κινητοποιήθηκε ακόμη και η κυβέρνηση και δημιουργήθηκε σκιά ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό ντοπαρισμένος. Όλα αυτά τη στιγμή που έγιναν τόσοι έλεγχοι στην ομάδα. Αφού η ελληνική κοινωνία επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο, είναι χαρακτηριστικό του τι είμαστε».
Για το πού χάθηκε ο τίτλος: »Είχαμε μια πολύ κοπιαστική χρονιά, με δυσκολίες και τραυματισμούς. Φανήκαμε λιγότερο φρέσκοι από τον ΠΑΟ. Μας μένει μια τεράστια απογοήτευση, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όλα αυτά που έγιναν. Εμείς νιώσαμε λίγο άδειοι, αλλά δεν ξέρω αν αυτό έγινε επειδή αυτά τα παιδιά κατέκτησαν τόσα πράγματα ή για όλα όσα συνέβησαν μετά. Και το ένα επηρέασε, αλλά και το άλλο. Δεν είχαμε φρεσκάδα σε όλη τη σειρά. Ο Λο ήταν ανέτοιμος, ο Περπέρογλου και ο Σερμαντίνι είχαν προβλήματα… Ο Παναθηναϊκός για μένα δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά είναι απογοητευτικό ότι δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το ματς. Νιώθουμε απογοητευμένοι και για ό,τι έγινε σε όλη τη σειρά, αλλά και το πώς αντιμετωπιστήκαμε από σύστημα που επέβαλε κανόνες»
Για τα επεισόδια: «Το θέμα δεν είναι του ελληνικού αθλητισμού, αλλά θέμα κυβέρνησης. Όλα αυτά που συμβαίνουν αφορούν κάποιους που πρέπει να παίρνουν αποφάσεις. Είναι μια κατάσταση που δεν ελέγχεται. Δείτε τι γράφονταν στις εφημερίδες τον τελευταίο καιρό. Είναι εκτός αθλητισμού και λογικής».

Παπανικολάου: «Δεν σεβάστηκαν τον κόπο μας!»
Ο Κώστας Παπανικολάου που έδωσε αρχικά συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, καταδίκασε αυτούς που δε σεβάστηκαν τον ιδρώτα που «έριξε» η ομάδα όλη την χρονιά: «Συγχαρητήρια. Το ήθελαν περισσότερο από εμάς. Ήταν πιο έτοιμοι και ίσως να το ήθελαν περισσότερο. Δείχναμε να μην το θέλουμε τόσο πολύ εμείς, κάτι που δεν ισχύει», τόνισε αρχικά ο φόργουορντ του Ολυμπιακού για να συνεχίσει για τα επεισόδια:
«Είναι άδικο γι’ αυτή την ομάδα. Δέκα μήνες εδώ έχουμε χάσει πολύ ιδρώτα στο παρκέ, προπονητές, όλοι το σταφ, Δέκα μήνες εδώ, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ξαφνικά να βρίσκονται εξωαγωνιστικοί παράγοντες να μην μας αφήνουν να κάνουμε την προσπάθεια μας! Δεν σεβόμαστε το άθλημα, βγήκαν δημοσιογράφοι που δεν ξέρω γιατί, αλλά έχουν σφάξει το μπάσκετ. Ντροπή, πρέπει να είμαστε το παράδειγμα, αλλά αυτοί καταστρέφουν το μπάσκετ. Να μας πουν τι συμφέροντα εξυπηρετούν και να μας το πουν και εμάς να ξέρουμε».

Σπανούλης: «Γαμώ τον αθλητισμό μου…»
Σε πολύ διαφορετικό κλίμα, και ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την όλη εξέλιξη, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλη, ξέσπασε με μια χαρακτηριστική ατάκα: «Γαμώ τον αθλητισμό μου», είπε γεμάτος αγανάκτηση, όταν ανακοινώθηκε πως έπρεπε άπαντες πλέον να αποχωρήσουν από το ΣΕΦ καθώς το φύλλο αγώνα έκλεισε κι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα.