Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Πάμε ΠΑΟΚάρα


Υπέρ του ΠΑΟΚ ήταν η απόφαση της UEFA και έτσι ο «Δικέφαλος» θα πάρει τη θέση της αποκλεισμένης από τα Κύπελλα Ευρώπης Μέταλιστ στα πλέι-οφ του Champions League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα παίξει ενάντια στη Σάλκε με στόχο την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ η Μακάμπι - με την οποία είχε κληρωθεί να παίξει στα πλέι-οφ του Europa League - θα προκριθεί ....
απευθείας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.
Η τύχη των Ουκρανών ήταν γνωστή εδώ και λίγες ώρες, καθώς η UEFA ανακοίνωσε νωρίτερα τον αποκλεισμό της ομάδας του Χάρκοβο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2013-14 εξαιτίας του «στημένου» ματς με την Καρπάτι το 2008.

Λίγες ώρες αργότερα συνεδρίασε το Emergency Panel (πέντε μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA) και η απόφαση ήταν υπέρ του «δικεφάλου» που επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για να καλύψει το «κενό» της Μέταλιστ στη φάση των πλέι-οφ.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ, αντί για το Τελ Αβίβ, θα βρεθεί το βράδυ της Τετάρτης 21 Αυγούστου στο Γκελζενκίρχεν απέναντι στη Σάλκε. Από την πλευρά τους, οι Ισραηλινοί περνούν απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι Θεσσαλονικείς έχουν εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την ευρωπαϊκή του παρουσία αφού ακόμα και αν δεν τα καταφέρουν απέναντι στους Γερμανούς, θα πάρουν θέση στους ομίλους του Europa League.

Επίσης, να σημειωθεί πως λόγω αλλαγής ημέρας του ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ, αλλάζει και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και το παιχνίδι του με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο θα γίνει το Σάββατο και όχι την Κυριακή, καθώς θα ακολουθεί την Τρίτη 27 Αυγούστου η ρεβάνς με τη Σάλκε στην Τούμπα.

Η Μέταλιστ, πάντως, έχει ασκήσει το δικαίωμά της να προσφύγει στο CAS, ενώ έχει ασκήσει και έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης.