Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μετεγκαθίσταται η λαϊκή του Σαββάτου

Από το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου



Από το  Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου στη πόλη της Χαλκίδας μετεγκαθίσταται και θα λειτουργεί στο χώρο που ορίζεται επί

- της οδού Τράλλεων, από το ύψος της Σηλυβρίας έως και της Μ. Δοξάκη

- της οδού Κυδωνιών, από το ύψος της Σηλυβρίας έως και της Ελλ. Στρατιώτου.....


- της οδού Ελλ. Στρατιώτου, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων

- της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων

- της οδού Σηλυβρίας, από το ύψος της Κυδωνιών έως και της Τράλλεων.



Στη θέση αυτή, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου θα λειτουργεί για διάστημα ενός έτους.



Η μετεγκατάσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κανονιστικής απόφασης 141/23-03-2011 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ως γνωστόν, έως τότε, η λαϊκή αγορά ήταν στάσιμη σε μια περιοχή. Αμέσως όμως με το που περιήλθαν οι αρμοδιότητες περί των Λαϊκών Αγορών στους Δήμους, η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε την ανά έτος μετεγκατάσταση της Λαϊκής Αγοράς του Σαββάτου σε τρεις διαφορετικές και σαφώς προκαθορισμένες θέσεις.



Από τις 30 Ιουνίου 2012 μέχρι και το περασμένο Σάββατο δηλαδή επί 14 ½ μήνες, η Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου λειτουργούσε στο χώρο που ορίζεται από τις οδούς Κ. Γεροντίτη, Γ. Αγγελοπούλου, 7ου Συντάγματος και τις μεταξύ τους παρόδους.

Σημειώνεται ότι, η κατά 2 ½ μήνες καθυστέρηση της μετεγκατάστασης της Λαϊκής Αγοράς, δεν οφείλεται σε αμέλεια του Δήμου και των Υπηρεσιών του. αλλά ήταν αποτέλεσμα της καθυστέρησης από πλευράς Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας ως προς την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου (Α2-747) του Ν. 4152/2013 που καθορίζει τους χρόνους και τους τρόπους έκδοσης και αναθεώρησης των αδειών των επαγγελματιών πωλητών των λαϊκών αγορών. Η έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου ήταν προαπαιτούμενη για την αποσαφήνιση του τοπίου των δικαιούχων-αδειούχων επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών. Και η αποσαφήνιση του τοπίου είναι προφανές ότι θα έπρεπε να προηγηθεί της μετεγκατάστασης της λαϊκής αγοράς, ώστε οι εκκρεμότητες-αμφισβητήσεις να μην παραμένουν και να μην δημιουργούν δυσλειτουργίες για το προσεχές 12μηνο.