Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο κ.Τσίπρας»


Τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές βάζει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας, παράλληλα, σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο κ.Τσίπρας» λέει σε ο κ.Σαμαράς.
Τονίζει, μάλιστα, ότι οι εκλογές σήμερα θα σήμαιναν νέα αστάθεια, νέα αβεβαιότητα και πως οι θυσίες που έγιναν ως τώρα από το λαό θα πήγαιναν χαμένες.
Ο κ.Σαμαράς σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» αποκλείει και τα σενάρια τριπλών εκλογών τον Μάιο, σημειώνοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Ο πρωθυπουργός εξαπολύει τα πυρά του κατά του αρχηγού της.....

αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ.Τσίπρας έχει μεγάλη αγωνία, αληθινό άγχος, γιατί βλέπει ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει».
Και συνεχίζοντας την επίθεση τονίζει ότι «ο κ.Τσίπρας δίνει την έσχατη μάχη να ματαιώσει την σταθεροποίηση της χώρα και τη δημοσιονομική εξυγίανση».
«Η Ελλάδα βιάζεται να βγει από την κρίση, ο κ.Τσίπρας αγωνίζεται να μην ξεκολλήσει η χώρα από το χθες, δεν θα του κάνουμε τη χάρη».
Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει πως δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα από τη στιγμή που η χώρα πιάσει τους στόχους της και μάλιστα επισημαίνει ότι το 70% του πλεονάσματος θα επιστρέφεται στην κοινωνία.
«Οι δανειστές μας έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί μας ότι το 70% θα διατεθεί για ανακούφιση αδικιών που έγιναν, για ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομίας» τονίζει, φέρνοντας μάλιστα ως παραδείγματα την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και των ενστόλων, τους οποίους χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα αδικημένους».
Αναφερόμενος στη συζήτηση περί ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, σημειώνει πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.
«Αυτά που ακούτε, ότι η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χρηματοδότηση, είναι κάτι που ήδη προβλέφθηκε από πέρσι, αφορά μικρά σχετικά ποσά και έχουν δεσμευτεί να μας καλύψουν χωρίς νέους όρους και χωρίς νέα συμφωνία, φτάνει εμείς να πιάνουμε τους στόχους μας» λέει ο κ. Σαμαράς.