Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Κύμης χωρίς «μελέτη» και σχέδιο

Η πολυδιαφημισμένη από τον κ. Θωμά ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Κύμης, πριν καν ξεκινήσει, διαπιστώθηκε ότι είναι φτιαγμένη και σχεδιασμένη πρόχειρα και στο «γόνατο». Δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού όπως φαίνεται, η πλατεία είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το Ναό του Αγ. Αθανασίου, με αποτέλεσμα όταν ολοκληρωθεί το έργο να εισέρχονται τα νερά στο Ναό!!
Τόσο καλά μελετημένο και σχεδιασμένο είναι το έργο της ανάπλασης, που διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή αποχέτευσης όμβριων....
υδάτων στο χώρο του σπιτιού Παπανικολάου!!! Συνέπεια των οποίων είναι να έχουν διακοπεί οι εργασίες, αν και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών.
Τέτοιες μελέτες φτιάχνει ο δήμαρχος και μηχανικός κ. Θωμάς. Τις αναθέτει όλες με απ’ ευθείας ανάθεση. πάντα στο ίδιο μελετητικό γραφείο πληρώνοντάς τες αδρά. Απλά αλλάζουμε τα ονόματα για να μην μας πάρουν χαμπάρι οι αδαείς. Προσλαμβάνουμε και ως ειδικό συνεργάτη του δημάρχου εργαζόμενη στο ίδιο μελετητικό γραφείο. Τα περί νομιμότητας και ηθικής ο δήμαρχος τόσα χρόνια δεν τα έχει καταλάβει.
Όταν διαπιστώθηκε από τον εργολάβο το πρόβλημα που υπήρχε στη μελέτη (η οποία έχει εγκριθεί με τυμπανοκρουσίες από το 2009) προσπάθησαν να βρουν άλλους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος με κατασκευή ράμπας και ανύψωσης του δαπέδου του Ναού. Πρόταση εξοργιστική η οποία προκάλεσε την αγανάκτηση του γέροντα Μητροπολίτη μας, ο οποίος απέστειλε την γνωστή επιστολή.
Τώρα προσπαθεί να αλλάξει την μελέτη διαβεβαιώνοντας το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ότι δεν θα χρειαστεί να ανυψωθεί το δάπεδο του Ναού, αλλά θα κατέβει το ύψος του δρόμου και της πλατείας. Δεν είμαστε βέβαιοι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει, μιας και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και οι μελέτες δεν επιτρέπεται να τροποποιηθούν μετά την ανάθεση του έργου.
Προσπαθώντας να υποβαθμίσει το μεγάλο πρόβλημα το οποίο έχει προκύψει, συγκεντρώνει επιλεκτικά εμπόρους και καταστηματάρχες για ενημέρωση στο δημαρχείο Κύμης( συμμετείχαν μόνο 6). Δεν επιτρέπει να συζητηθεί το Θέμα του Δ.Κ Κύμης την Παρασκευή 4/10/2013 όπου είναι θέμα ημερήσιας διάταξης γιατί έχει ήδη γίνει γνωστή η από 3/10/2013 επιστολή του Μητροπολίτη μας.
Με τέτοιες μελέτες, μεθοδεύσεις και επικοινωνιακές λειτουργίες προσπαθεί να επιλύσει τα προβλήματα του τόπου μας χωρίς βέβαια καμία απολύτως αποτελεσματικότητα. Χωρίς όραμα, σχέδιο και μελέτη ποτέ ένας τόπος δεν αναπτύχθηκε.