Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Στο Μουντιάλ Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία, η Βοσνία «κρατάει» την κορυφή


Χωρίς απρόοπτα εξελίχθηκε η... προπόνηση της Βοσνίας με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, για τους προκριματικούς του Μουντιάλ 2014. Η ομάδα του Σαφέτ Σούσιτς νίκησε 4-1 και παραμένει στην κορυφή του 7ου (ελληνικού) ομίλου, έχοντας παράλληλα την δεύτερη καλύτερη επίθεση της προκριματικής φάσης στην Ευρώπη με 29 γκολ.
Σκόρερ ήταν οι Τζέκο (27΄,39΄), Μισίμοβιτς (34΄), Ιμπίσεβιτς (38΄), ενώ το Λιχτενστάιν κατάφερε να πετύχει το "γκολ της τιμής" στη μοναδική (έναντι 27 της Βοσνίας!) τελική της προσπάθεια, με τον Νίκολας Χάσλερ στο 61΄.

ΒΟΣΝΙΑ (Σαφέτ Σούσιτς): Μπέγκοβιτς, Βρσάγεβιτς, ....
Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Μισίμιβιτς, Σαλίχοβιτς, Λούλιτς (62΄ Κβρζιτς), Μεντούνγιανιν (62΄ Ιμπριτσιτς), Πιάνιτς (62΄ Χαϊροβιτς), Ιμπίσεβιτς, Τζέκο
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΪΝ (Ρενέ Πάουριτς): Γέλε, Μάρτιν Στόκλασα, Αντρέας Κρίστεν, Κάουφμαν, Ερι, Γκούμπσερ, Νίκολας Χάσλερ, Πολβερίνο, Νταβίντ Χάσλερ (80΄ Ερις), Κουϊντανς (57΄ Ερνε), Ματίας Κρίστεν (64΄ Γιλντίζ)
Στο άλλο ματς του ελληνικού ομίλου, η Λιθουανία πήρε μία εύκολη νίκη με 2-0 επί της Λετονίας με γκολ των Σέρνιτς και Μικολιούνας. Ωστόσο, οι νικητές δεν είχαν βαθμολογικό όφελος από τη νίκη αυτή καθώς, μια αγωνιστική πριν το τέλος, πήγαν στους 11 βαθμούς.

Το Βέλγιο κέρδισε εύκολα την Κροατία και σφράγισε την πρόκριση (1ος Όμιλος)
Με άνεση και μεγαλοπρέπεια, το Βέλγιο δικαίωσε όσους θεωρούν πως είναι από τις πιο φορμαρισμένες εθνικές ομάδες στον κόσμο και νικώντας 2-1 την Κροατία στο "Μακσιμίρ" του Ζάγκρεμπ προκρίθηκε στους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Με ηγέτη και σκόρερ τον Ρομελού Λουκάκου που πέτυχε τα δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (15΄,38΄) οι "κόκκινοι διάβολοι" πέτυχαν μια επιβλητική νίκη στο υποτιθέμενο ντέρμπι του 1ου ομίλου και εξασφάλισε το "εισιτήριο" για τη Βραζιλία, μία αγωνιστική πριν το τέλος των προκριματικών. Ο Νίκο Κράντσαρ μείωσε στο 83΄ για τους γηπεδούχους.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η Ουαλία κέρδισε με 1-0 την ΠΓΔΜ και έφτασε τους 9 βαθμούς. Το γκολ πέτυχε ο Σάιμον Τσερτς.

Η Αρμενία κέρδισε την Βουλγαρία και μπέρδεψε τον Β' όμιλο, νίκη χωρίς αντίκρισμα για Τσεχία, ισοπαλία στο Δανία- Ιταλία
(2ος Όμιλος)

Μπερδεύτηκαν τα πράγματα στην Β' όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού η Βουλγαρία έχασε από την Αρμενία και τώρα θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Στο 44' ο Μποντούροφ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, σε μια πολύ αυστηρή απόφαση, από το φάουλ αυτό προήλθε και το 1-0 από τον Οζμπίλιθ. Η αντίδραση για του Βούλγαρους ήρθε στο 61' με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ποπόφ (1-1).

Δύο λεπτά μετά την ισοφάριση ήρθε και άλλη κόκκινη για τους Βούλγαρους με τον Ντιάκοφ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη. Στο 87' ο Μοβσισιάν με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε έδωσε την νίκη για τους γηπεδούχους.

Από την άλλη η Τσεχία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Μάλτα, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 4-1. Τα γκολ για του Τσέχους πέτυχαν οι Χούμπσμαν, Λαφάτα, Κάντλεκ και Πέκχαρτ. Για τους Μαλτέζους μείωσε ο Μίφσουντ.

Στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου η αδιάφορη Ιταλία ήρθε 2-2 με την Τσεχία, με την δεύτερη να μένει οριστικά εκτός Μουντιάλ. Τα γκολ από πλευράς Ιταλίας πέτυχαν οι Οσβάλντο και Ακουϊλάνι και για τους Δανούς πέτυχε δύο γκολ ο Μπέντνερ.

Πρόκριση για Γερμανία, νίκησε η Σουηδία (3ος Όμιλος)

Εύκολο έργο είχε η Γερμανία απέναντι στην Ιρλανδία, την οποία και κέρδισε με 3-0. Τα γκολ πέτυχαν οι Κεντίρα, Σίρλε και Εζίλ.

Η δεύτερη του ομίλου Σουηδία αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 από την Αυστρία με γκολ του Χάρνικ, κατάφερε με τους Όλσον και Ιμπραίμοβιτς να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει.

Τέλος σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν αποκλειστεί ως τελευταίες, Νησιά Φερόε και Καζακστάν ήρθαν ισόπαλες με 1-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Χάνσον και Φινοτσένκο αντίστοιχα

Μια ντουζίνα γκολ Ολλανδία και Ρουμανία, νίκη για τουρκία (4ος Όμιλος)
Η Ολλανδία έχει περάσει και το διασκεδάζει, αφού κέρδισε με 8-1 την Ουγγαρία. Τα γκολ τα πέτυχαν οι Φαν Πέρσι (3), Ρόμπεν, Λενς, Στρούτμαν, Φαν Ντε Φάαρτ και Ντεβεσκέρι (Αυτογκολ)

Εύκολο απόγευμα είχε και η Ρουμανία που φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ την Ανδόρα. Σκόρερ οι Κεσέρου, Στάνκου, Τόρχε και Λάζαρ.

Τέλος η Τουρκία με γκολ των Μπουλούτ και Γιλμάζ η Τουρκία πέρασε με 2-0 από την Εσθονία.

Νίκη- πρόκριση για Ελβετία (5ος Όμιλος)

Δύσκολη νίκη- πρόκριση πέτυχε η Ελβετία μέσα στην Αλβανία. Σακίρι και Λανγκ σκόραραν για τους Ελβετούς, ενώ μείωσε ο Σαλίχι για τους Αλβανούς.

Η Ισλανδία δεν βρήκε αντίσταση απέναντι στην Κύπρο και την κέρδισε με 2-0. Σίγθορσον και Σίγκουρτσον τα γκολ για τους Ισλανδους.

Τέλος η Σλοβενία με τρία γκολ του Νοβάκοβιτς, κέρδισε 3-0 τους Νορβηγούς.

Νίκη γοήτρου το Αζερμπαϊτζάν, πανεύκολα η Ρωσία, έ-χ-ασε ευκαιρία η Πορτογαλία (6ος Όμιλος)

Οι Ρωσία με μεγάλη ευκολία κέρδισε το Λουξεμβούργο με 4-0. Σκόρερ οι Σαμέντοφ, Φαϊζούλιν, Γλουσακόφ και Κερζακόφ

Αν και προηγήθηκε με τον Ρικάρντο Κόστα η Πορτογαλία δεν κατάφερε να κερδίσει, και να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής της Ρωσία, αφού το Ισραϊλ με γκολ του Μπεν Χαϊμ ισοφάρισε.

Στον άλλο αγώνα το Αζερμπαϊτζάν κέρδισε με 2-0 την Βόρειο Ιρλανδία με γκολ των Νταντάσοφ και Σουκούροφ. Ο Τζόνι Έβανς αποβλήθηκε στο 90' από πλευράς Βόρειας Ιρλανδίας.

Κέρδισε και η Ουκρανία, κανένα πρόβλημα απέναντι σε Σαν Μαρίνο η Μολδαβία (8ος Όμιλος)

Εύκολα η Αγγλία επικράτησε εύκολα του Μαυροβουνίου και κράτησε την πρώτη θέση στον 8ο όμιλο. Τα γκολ για τους Άγγλους πέτυχαν οι Ρούνεϊ, Τάουνσεντ, Στάριτς και ένα αυτογκόλ του Μπόσκοβιτς ενώ για τους Μαυροβουνίους μείωσε ο Νταμιάνοβιτς.

Η Ουκρανία ήθελε την νίκη και, αν και δυσκολεύτηκε, την πήρε με γκολ του Γιαρμολένκο. Τώρα περιμένει την τελευταία αγωνιστική όπου θα κριθούν όλα.

Συνεχίζει να χάνει από... όλους το Σαν Μαρίνο αφού έχασε και από την Μολδαβία και έμεινε για ακόμα μια αγωνιστική στους 0 βαθμούς. Τα γκολ για τους νικητές, που έχουν αποκλειστεί αφού είναι προτελευταίοι στον όμιλο με 8 βαθμούς, έβαλαν οι Φρούνζα και Σιντορένκο (2).

Κέρδισε η αδιάφορη Ισπανία (9ος Όμιλος)

Η αδιάφορη Ισπανία, που έχει ήδη προκριθεί, κέρδισε με 2-1 την Λευκορωσία με γκολ του Τσάβι και του Νεγκρέδο ενώ για τους Λευκορώσους μείωσε ο Κορνιλένκο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ σε αγώνες για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2014 (Ευρωπαϊκή Ζώνη):

1ος όμιλος
Κροατία - Βέλγιο 1-2
(83΄ Κράντσαρ - 15΄,38΄ Λουκάκου)

Ουαλία - ΠΓΔΜ 1-0
(67' Τσερτς)

2ος όμιλος

Μάλτα - Τσεχία 1-4
(47΄ Μιφσούντ - 3΄ Χούμπσμαν, 34΄ Λάφατα, 51΄ Κάντλετς, 90΄ Πέκχαρτ)

Αρμενία - Βουλγαρία 2-1
(45΄ Οζμπιλις, 87΄ Μοβσισιάν - 61΄ Ποπόφ)

Δανία - Ιταλία 2-2
(45'+1 και 79' Μπέντνερ - 28' Οσβάλντο, 91' Ακουιλάνι)

3ος όμιλος
Σουηδία - Αυστρία 2-1
(56' Όλσον, 86' Ιμπραίμοβιτς - 29' Χάρνικ)

Νήσοι Φαρόε - Καζακστάν 1-1
(41΄ Χάνσον - 55΄ Φινοντσένκο)

Γερμανία - Ιρλανδία 3-0
(12' Κεντίρα, 58' Σίρλε, 90' Εζίλ)

4ος όμιλος
Ολλανδία - Ουγγαρία 8-1
(16', 44', 53' Φαν Πέρσι, 25' Στρόουτμαν, 38' Λενς, 65' αυτ. Ντεβεσέρι, 86' Φαν Ντερ Φααρτ, 90' Ρόμπεν - 47' πέν. Τζούτζακ)

Ανδόρα - Ρουμανία 0-4
(42' Κεσέρου, 53' Στάνκου, 62' πέν. Τόρζε, 85' Λάζαρ)

Εσθονία - Τουρκία 0-2
(22' Ουμούτ Μπουλούτ, 47' Μπουράκ Γιλμάζ)

5ος όμιλος
Αλβανία - Ελβετία 1-2
(89' πεν. Σαλίχι - 48' Σατσίρι, 79' Λανγκ)

Σλοβενία - Νορβηγία 3-0
(13', 15', 49' Νοβάκοβιτς)

Ισλανδία - Κύπρος 2-0
(60' Σίγκθορσον, 76' Σίγκουρτσον)

6ος όμιλος

Αζερμπαϊτζάν - Β.Ιρλανδία 2-0
(58΄ Νταντάκοφ, 90+5΄ Σουκούροφ)

Λουξεμβούργο - Ρωσία 0-4
(9' Σαμέντοβ, 39' Φαϊζούλιν, 45' Γκλουσακόβ, 73' Κερζακόβ)

Πορτογαλία - Ισραήλ 1-1
(27' Ρικάρντο Κόστα - 85' Μπεν Χαϊμ)

7ος όμιλος

Λιθουανία - Λετονία 2-0
(7΄ Τσέρνιχ, 68΄ Μικολιούνας)

Βοσνία - Λιχτενστάιν 4-1
(27', 39' Τζέκο, 34' Μισίμοβιτς, 38' Ιμπίσεβιτς - 61' Χάσλερ)

Ελλάδα - Σλοβακία 1-0
(44' Σκρτελ αυτ.)

8ος όμιλος

Ουκρανία - Πολωνία 1-0
(64΄ Γιαρμολένκο)

Μολδαβία - Σαν Μαρίνο 3-0
(55΄ Φρούντζα, 59', 89' Σιντορένκο)

Αγγλία - Μαυροβούνιο 4-1
(48' Ρούνεϊ, 62' Μπόσκοβιτς αυτ, 78' Τάουνσεντ, 90' Στάριτζ - 71' Νταμιάνοβιτς)

9ος όμιλος
Ισπανία - Λευκορωσία 2-1
(61' Τσάβι, 78' Νεγκρέδο - 89' Κορνιλένκο)