Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ

      Εν όψει της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, εκτός από τις Εκδηλώσεις των Ενοριών, που κατά τόπους, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιούνται, διοργανώνονται δύο Εκκλησιαστικές - Ψαλτικές Εκδηλώσεις, προκειμένου οι πιστοί να προετοιμασθούν, και δι’ αυτού του τρόπου, για τη συμμετοχή τους στα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.
1.        Την Τετάρτη 9 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής, θα γίνει η καθιερωμένη Μεγάλη Εκκλησιαστική Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας για την Μεγάλη Εβδομάδα, κατά την διάρκεια της οποίας θα....
ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καβάσων κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, με θέμα: «Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ».
Ο Βυζαντινός Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών του Νομού μας «Ο ΠΑΠΑ-ΓΙΩΡΓΗΣ ΡΗΓΑΣ», με Χοράρχη τονΠρωτοψάλτη κ. Γεώργιο Γερογιάννη, θα ψάλλει επίκαιρους Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος.
2.        Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, θα λάβει χώρα Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, την οποία διοργανώνουν το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου, η Δημοτική Χορωδία Περάματος και το Στέκι Πολιτσμού Μιχάλη Κοκκίνη, υπό την αιγίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, με την συμπαράσταση της UNESCO, της Ο.Π.Σ.Ε., της Ε.Χ.Ε. καιτ ης Π.Ε.ΔΙ.Χ.Ο.
Στη συναυλία θα παρουσιασθεί το Πασχαλινό Αναλόγιο - Βυζαντινό Ορατόριο του μαέστρου και συνθέτη κ. Μιχάλη Κοκκίνη, υπό τον τίτλον «Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ», από τηνΔημοτική Χορωδία Περάματος.