Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου Χαλκίδος, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των Σεμιναρίων της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας που τελούν υπό την ευλογία και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου.
Ο υπεύθυνος των Σεμιναρίων Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφέρθηκε στην διαχρονική παρουσία της.... Εκκλησίας στο χώρο της εκπαίδευσης των Κωφών σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην χώρα μας αφού ο Μακαριστός πρώην Μητροπολίτης Θηβών κυρός Νικόδημος υπήρξε πρωτοπόρος στη διακονία τους. Έπειτα, αναφέρθηκε στην συμβολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου στη λειτουργία των Σεμιναρίων καθώς και στην ποιμαντική των Κωφών.
Το πρώτο τμήμα των αρχαρίων σπουδαστών παρουσίασε ένα μέρος από όσα είχε διδαχθεί κατά το παρελθόν έτος και το δεύτερο τμήμα,  τραγούδια που αποδόθηκαν στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Σημαντική ήταν εδώ η παρουσία του μουσικού κ. Γιώργου Μάγου, ο οποίος εθελοντικά τραγούδησε και έπαιξε τα τραγούδια που οι σπουδαστές απέδωσαν στη Νοηματική Γλώσσα.
 Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος Μπουλέρος, Αναγνώστης της τοπικής μας Εκκλησίας, απέδωσε στη γλώσσα των Κωφών τον Κατηχητικό Λόγο του Ιερού Χρυσοστόμου, ενώ ο Κωφός Παναγιώτης Τσαλαβούτας αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οι ακούοντες γονείς αντιμετωπίζουν τα κωφά παιδιά τους. Τέλος, παρουσιάσθηκαν μύθοι του Αισώπου μέσα από τη Νοηματική.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εορτή εκφράζοντας τη συγκίνηση και τη χαρά του. Ευχαρίστησε τον π. Ιωάννη για τη λειτουργία των Σεμιναρίων, τους Κωφούς βοηθούς του, Ειρήνη Νικολέτζου και Δημήτριο Μπουλέρο, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίου Νεκταρίου π. Χρυστόδουλο Μάνια και τους συνεργάτες του για την άριστη φιλοξενία που προσφέρουν επί σειρά ετών και βέβαια όλους τους συμμετέχοντες. Η εορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή των σχετικών βεβαιώσεων.