Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


Συν Θεώ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος:
·  
·        Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 το πρωί και ώρα 11.00θα τελέσει το Μυστήριο του....
Ευχελαίου στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Χαλκίδος.
·        Τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Άτταλης, κατά τη Ακολουθία του Νιπτήρος.
·        Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
·        Τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία των Αγίων Παθών.
·        Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 το πρωί, θα χοροστατήσει στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως.
·        Τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα προεξάρχει στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, κατά την Ακολουθία του Επιταφίου και την εν συνεχεία Λιτάνευσή του στις οδούς της Πόλεώς μας και την συγκέντρωση των Επιταφίων στην Παραλία Χαλκίδος.
Αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Βόρειο Εύβοια και από εκεί, δια θαλάσσης, για την Σκιάθο, όπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα θα προεξάρχει στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου και στη Λιτανεία του Επιταφίου στις οδούς της Χώρας Σκιάθου, σύμφωνα με την τοπική παράδοση.
·        Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου. Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Χαλκίδα.
·        Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως στον Ξενώνα της ΕΠΑΨΥ στη Χαλκίδα και στη συνέχεια στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Ελευθερίου των Φυλακών Χαλκίδος.
·        Το Μεγάλο Σάββατο 19 Απριλίου 2014 το βράδυ, θα τελέσει την Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
·        Την Κυριακή του Πάσχα 20 Απριλίου 2014 το απόγευμα και ώρα 7.00, θα τελέσει την Ακολουθία της Αγάπης στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, μετά το τέλος του οποίου θα πραγματοποιηθεί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, το «Χοροστάσι της Αγάπης» από τα Χορευτικά Συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων Χαλκίδος, της Αδελφότητος Προκοπιέων Χαλκίδος και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδος «τ’ Αλωνάκι».
·        Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2014 το πρωί,θα συλλειτουργήσει με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου Κορινθίας.
·        Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 21 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, κατά τον Εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας.
·        Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2014 το πρωί,θα συλλειτουργήσει με τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου Κορινθίας.
·        Την Τρίτη της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2014 το απόγευμα,θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων.
·        Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 23 Απριλίου 2014 το πρωί και ώρα 11.00, θα προεξάρχει στην Δοξολογία που θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου της Σχολής Πεζικού Χαλκίδος, για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.
·        Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 24 Απριλίου 2014 το απόγευμα, θα χοροστατήσει κατά τον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος
·        Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 25 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου Χαλκίδος.
·        Την Κυριακή του Θωμά 27 Απριλίου 2014 το πρωί, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Γηροκομείο Χαλκίδος και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα στους εθελοντές και συνεργάτες του Ιδρύματος.
·        Την Δευτέρα 28 Απριλίου 2014 το πρωί, θα λειτουργήσει στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Παναγίας Παραβουνιωτίσσης Ερέτριας