Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΥΜΗΣ


Την ερχόμενη Τρίτη (8/4/14) «βγαίνουν» σε διαθεσιμότητα όλοι οι οδηγοί ασθενοφόρων και φύλακες του νοσοκομείου μας, όπως και όλων των νοσοκομείων της χώρας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει:
α) Δραματικό πρόβλημα στη μεταφορά ασθενών, για όσο διαρκέσει η διαθεσιμότητα. Και τούτο γιατί εκτός των άλλων, η περιοχή μας δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ.
β) Σοβαρό κίνδυνο μετακίνησης, αλλαγής καθηκόντων και ....

εργασιακών σχέσεων, ακόμα και απόλυσης για φύλακες και οδηγούς.
Κατόπιν αυτών οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. Κύμης:
1. ΕΓΚΑΛΟΥΜΕ την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο για την εγκληματική προχειρότητα και ανευθυνότητα με την οποία προχώρησαν σε αυτές τις διαθεσιμότητες, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
2. Για όποιες πρόχειρες λύσεις δοθούν, όσο διαρκέσει η διαθεσιμότητα, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ τους κατοίκους της περιοχής ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιπλοκών και παραπληγιών προκύπτει από λάθη κατά τη μεταφορά των ασθενών από ανειδίκευτο προσωπικό.
3. ΕΚΤΙΜΑΜΕ ότι οι σημερινές διαθεσιμότητες είναι προπομπός και άλλων διαθεσιμοτήτων – μετακινήσεων, καθώς και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, με:
• «άδειασμα» των νοσοκομείων από μόνιμο προσωπικό,
• ατελή κάλυψη των αναγκών με ελαστική – δουλεμπορική εργασία
• μεταβίβαση των κερδοφόρων τμημάτων των νοσοκομείων σε ιδιώτες
4. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων), που με την ανακοίνωσή της στις 31/3/2014, αφήνει οδηγούς και φύλακες να μπουν σε σκληρές κινητοποιήσεις μόνοι τους χωρίς το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, δίνοντάς τους έτσι «βορά» στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες του κόσμου, που δεν
θα βρίσκει ασθενοφόρα. Η στάση αυτή φαίνεται να αλλάζει μόνο εν μέρει, μετά τις πιέσεις από πρωτοβάθμια σωματεία.
5. Εμείς πάντως, όλοι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης, προχωράμε σε ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο προαύλιο του νοσοκομείου μας, την Τρίτη 8/4/2014 και ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9/4/2014, με αίτημα την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων και επαναπρόσληψη των συναδέλφων οδηγών και φυλάκων.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΜΕ
 Τα παιδιά μας στην ξενιτιά
 Φτώχια και ανεργία για όσους μείνουν στον τόπο τους
 Ανασφάλιστοι, άρρωστοι και ηλικιωμένοι μια ώρα νωρίτερα στον τάφο
Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν τράπεζες, πολυεθνικές και οι υπάλληλοί τους (ευρωπαϊκές και ντόπιες «κυβερνήσεις» και «μέσα ενημέρωσης»). ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΜΕ