Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Σημεία των καιρών

Απο http://soccergreece.blogspot.gr/

Όταν παράγοντες της S.L. δηλώνουν ευθαρσώς ότι πολλές από τις δηλώσεις τους κατά της διαιτησίας (Μώραλης, Ράλλης ΕΡΓΟΤΕΛΗ) κ.α. «οι διαμαρτυρίες έγιναν για να καλύψουν ατυχίες της ομάδας τους ή αδυναμίες δικές τους ή της ομάδας των…….»
Όταν την προτελευταία αγωνιστική 9 ομάδες περίπου δεν γνωρίζουν που θα παίζουν την επόμενη αγωνιστική σαιζόν….
Όταν στα Play offs υπάρχει το πιο ελκυστικό ενδιαφέρον…Όταν στο κύπελλο υπάρχουν ίσες πιθανότητες διεκδίκησης αυτού και από τις 4 ομάδες…
Τότε οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι όλα δεν είναι γκρίζα……Τότε ...

οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι οι ηθικοί και καλύτεροι Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι κ.α. δε θα διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων:
Βεβαίως και πρέπει να γίνουν αλλαγές, βεβαίως και πρέπει να γίνουν ανατροπές…..Αλλά η μεγαλύτερη ανατροπή πρέπει να γίνει στη νοοτροπία των παραγόντων των ομάδων.
Εμείς προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία των διαιτητών και σε ένα μεγάλο βαθμό έχει υλοποιηθεί ………και για όσο θα είμαστε θα το προσπαθούμε.. ακόμα περισσότερο…και θα το πετύχουμε….
Και εφόσον δεν έχουμε καλούς παράγοντες στη διαιτησία γιατί δύο από τα στελέχη μας είναι σε επιτροπές της UEFA …..Μπριάκος –Βασσάρας και να δεν ήταν ικανοί θα ήταν εκεί; Θα έρθουν ικανότεροι από αυτούς;
Ένα είναι σίγουρο σε ένα τέτοιο εγχείρημα …..την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που διενεργείται θα τη διαδεχθεί η εποχή του «μαθητευόμενου μάγου» με όλες τις συνέπειες………. και ένα ακόμα πιο σίγουρο…… ο ευτελισμός της και ο ραγιαδισμός της διαιτητικής και ποδοσφαιρικής κοινότητας στη δήθεν αξιοσύνη και στην μεγαλοπρέπεια του ….Σωσία..!!!!!!
Πόσο επηρεασμένοι είμαστε από τα ..σημεία των καιρών!!!!! της πολιτικής ,κοινωνικής ,πολιτιστικής αθλητικής και……… και …….κρίσης.
Αντί να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση με τη δέουσα αυτοκριτική και εργατικότητα και την οριοθέτηση στόχων…. Μετατοπίζουμε τις ευθύνες ..αποκτούμε πρότυπα αμφιβόλου ποιότητας.
Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία , τρόπο σκέψης, αν δεν εξοστρακίσουμε την ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ που έχει γίνει βίωμα, που έχει γίνει τρόπος ζωής , που έχει γίνει καθημερινότητα …… ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ …..
Έφτασε όμως η ώρα να αποκοπούμε από τον «ομφάλιο λώρο» της καχυποψίας γιατί οι καμπάνες της ισοπέδωσης ΗΧΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ!!!!!

ΥΓ: Και πριν έρθουν «οι προστάτιδες δυνάμεις» να φροντίσουν τα ΜΜΕ να δείξουν αγώνες από το δικά τους πρωταθλήματα και οι δικοί μας «τηλεκριτικοί» να αναδείξουν την ποιότητα των δικών τους διαιτητών, με την ίδια όμως αυταπάρνηση και με το ίδιο πάθος που δείχνουν στους δικούς μας διαιτητές για να μπορεί ο φίλαθλος κόσμος ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ!!!!