Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Τελευταία τζάμπολ με αγωνία μόνο στις ομάδες για υποβιβιασμό...

Τελευταία τζάμπολ με αγωνία μόνο στις ομάδες για υποβιβιασμό...Α1 Ανδρών (26η αγωνιστική)



  Πέφτει το Σάββατο η «αυλαία» της κανονικής περιόδου της Α1 ανδρών στο μπάσκετ, με την 26η αγωνιστική να είναι καθοριστική μόνο για τις θέσεις που κρίνουν τον υποβιβασμό, καθώς και την κατάταξη των θέσεων 5-8 εν όψει των πλέι οφ. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Πανιώνιος και ΠΑΟΚ είναι οριστικά 1ος, 2ος, 3ος και 4ος αντίστοιχα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στους αγώνες τους.
Η ΑΕ Νέας Κηφισιάς έχασε οριστικά τις ελπίδες για κατάληψη της 4ης θέσης μετά την ήττα της από τον.....
Ολυμπιακό την περασμένη Τρίτη (29/4), αφού ακόμη κι αν ισοβαθμήσει με τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην 4η θέση, θα μετρήσει το συνολικό «goal average» (είχαν επικρατήσει με +9 η κάθε μία στην έδρα της) με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να είναι ήδη στο +76, και αυτή της Αθήνας στο -12.

Με νίκη επί του Πανελευσινιακού στη «Γούβα», η ΑΕΝΚ εξασφαλίζει την 5η θέση, αλλά θα είναι οριστικά 5η ακόμη κι αν ηττηθεί και ο ΚΑΟΔ ηττηθεί επίσης αύριο στα Τρίκαλα. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στην 5η θέση (ΑΕΝΚ, ΚΑΟΔ και Άρης), τότε το πάνω χέρι έχει ο Άρης. Πέμπτος μπορεί να τερματίσει και ο ΚΑΟΔ πάντως, στην περίπτωση δικής του νίκης στα Τρίκαλα και ηττών ΑΕΝΚ και Άρη, αφού σε ισοβαθμία με την ΑΕΝΚ έχουν οι Δραμινοί τη διαφορά πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η αναμέτρηση Πανελευσινιακός-ΑΕΝΚ μπορεί να κρίνει πολλά για την 5η θέση, λοιπόν, αλλά για τους γηπεδούχους κρίνει την παραμονή στην Α1. Η Ελευσίνα με νίκη επί της ΑΕΝΚ ανανεώνει το ραντεβού της στη μεγάλη κατηγορία, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αγώνων του Ηλυσιακού και του Ικάρου που επίσης «παίζουν» την παραμονή τους στην τελευταία αγωνιστική. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα παραμένει στην Α1 ακόμη και σε περίπτωση ήττας της από την ΑΕΝΚ, αρκεί να ηττηθούν αύριο και ο Ικαρος και ο Ηλυσιακός.

Ο Ίκαρος που αγωνίζεται στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα θαύμα... παραμονής, δηλαδή να νικήσει τον 4ο ΠΑΟΚ και παράλληλα να ηττηθουν ο Πανελευσινιακός και ο Ηλυσιακός από τον ΑΓΟ Ρεθύμνου στην Κρήτη. Αντίστοιχα, η ομάδα των Ιλισίων μένει στην κατηγορία με δική του νίκη επί του ΑΓΟΡ (οι Κρήτες έμειναν οριστικά εκτός πλέι οφ, όπως και τα Τρίκαλα και ο Κολοσσός Ρόδου) και ήττα του Πανελευσινιακού, αφού ευνοείται σε πιθανή ισοβαθμία με τον Ικαρο.

Στην Πάτρα, ο Απόλλων υποδέχεται τον Παναθηναϊκό έχοντας εξασφαλίσει την όγδοη θέση και μόνο στην περίπτωση που νικήσει τον πρωτοπόρο θα μπορεί να ελπίζει σε κάτι παραπάνω, στην περίπτωση που ηττηθούν ΚΑΟΔ και Άρης. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο ομάδες θα... ανανεώσουν το ραντεβού τους για τα πλέι-οφ.

Μόνο ο αγώνας Ολυμπιακός-Πανιώνιος αρχίζει διαφορετική ώρα (έξι αγώνες διεξάγονται αύριο στις 18:00), και συγκεκριμένα στις 19:15, στο ΣΕΦ. Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν τρεις περισσότερους βαθμούς από την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο αυριανός αγώνας θα είναι... ορεκτικό για τις μεταξύ τους «μάχες» στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (2-3), εφόσον βέβαια δεν σημειωθεί κάποια... έκπληξη στα προημιτελικά (2-7, 3-6).

Το πρόγραμμα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής (3/5) στην κανονική περίοδο της Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:


Α1 ΑΝΔΡΩΝ
26η Αγωνιστική (3/5/2014)
Σάββατο, 3 Μαϊου

2ο Ελευσίνας 18:00 Πανελευσινιακός-ΑΕ Ν. Κηφισιάς Σχινάς, Αναστόπουλος, Μητσόπουλος
Απόλλωνα 18:00 Απόλλων Πατρών-Παναθηναϊκός Σώμος, Τσώνος Β., Μαλαμάς
Τρικάλων 18:00 Τρίκαλα-ΚΑΟ Δράμας Μάνος, Γεωργιάδης, Θεωνάς
ΠΑΟΚ 18:00 ΠΑΟΚ-Ίκαρος Χαλκίδας Χριστοδούλου, Τανατζής, Ταβουλαρέας
Μ. Μερκούρη 18:00 ΑΓΟ Ρεθύμνου-Ηλυσιακός Γκόντας, Φούφης, Παναγιώτου
Βενετόκλειο 18:00 Κολοσσός Ρόδου-Άρης Πουρσανίδης Γ., Ανδρικόπουλος, Τσούνας
ΣΕΦ 19:15 Ολυμπιακός-Πανιώνιος Κορομηλάς Η., Σταματόπουλος, Μαγκλογιάννης