Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Δομή Παροχής Συσσιτίων Χαλκίδας

Θα μου επιτραπεί να πω ότι θύμισε το θαύμα της Κανά, η εικόνα που αντικρίσαμε όταν άνοιξε η καρότσα του φορτηγού του! Μπορεί να σας φαντάζει υπερβολικό, μα έτσι νιώσαμε όλοι στην Δομή Παροχής Συσσιτίων Χαλκίδας όταν αντικρίσαμε 700kg ψάρι να μας προσφέρετε ανιδιοτελώς και με τόση αγάπη. Τέτοια προσφορά δεν είχε ξαναγίνει!!! Σαρδέλα, γαβράκι και κολιοί ολόφρεσκοι να σπαρταρούν μέσα σε μεγάλα κασόνια από αφρολέξ!!! «Είναι όλα δικά σας» μας είπαν οι Παλαιολόγος Παρασκευάς και Άγγελος Μπαρακός και μας συγκίνησαν βαθύτατα θυμίζοντας μας πως ....
σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η ανθρωπιά ορισμένων ανθρώπων δεν στερεύει.
Έκπληκτοι λοιπόν και θέλοντας να προσφερθεί φρέσκο το ψάρι που παραλάβαμε ξεκινήσαμε να διανέμουμε άμεσα τη χορηγία που δεχτήκαμε, σε όλους τους ωφελούμενους τους προγράμματος. Εκείνοι δε, ερχόμενοι, είχαν κατά νου πως η ποσότητα που θα τους προσφερθεί θα είναι πολύ μικρότερη από την τελικώς προσφερθείσα, και με μεγάλη συγκίνηση κι εκείνοι που θα μπορούσαν να έχουν στο σπίτι τους ψάρι, μετά από τόσο πολύ καιρό που το είχαν στερηθεί, ευχαριστούσαν τους δυο συμπολίτες μας για την πράξη αγάπης.
Η δομή παροχής Συσσιτίων Χαλκίδας σιτίζει καθημερινά 155 ωφελούμενους που είναι άποροι και άστεγοι συμπολίτες μας. Επιπλέον στηρίζει παιδιά από το Ειδικό Λύκειο Χαλκίδας που δεν μπορούν οι οικογένειες τους να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες. Για την σίτιση όλων των παραπάνω στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και στην προσφορά χορηγιών. Η καθημερινή κατσαρόλα δεν είναι πάντα εύκολο να γεμίσει με φαγητό αλλά καθημερινά υπερχειλίζει από αγάπη.
Ευχαριστούμε τους δυο μεγάλους μας χορηγούς, Παλαιολόγο Παρασκευά και Μπαρακο Άγγελο, για την υπενθύμιση ότι υπάρχουν Αλληλέγγυοι Άνθρωποι.