Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος Περιβαλλοντικές δράσεις από τη Γεωτεχνική Υπηρεσία
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) η Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Χαλκίδας, πραγματοποίησε εκδηλώσεις
περιβαλλοντικών δράσεων ευαισθητοποίησης των παιδιών.
Η γιορταστική δράση φιλοξενήθηκε στο σταθμό περιβαλλοντικής ενημέρωσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Χαλκιδέων στο Αλσύλλιο Κανήθου, το οποίο αποτελεί πλέον σημείο.....

αναφοράς και ενεργό κέντρο των οργανωμένων περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων στην πόλη.
Τα παιδιά μέσα από παιχνίδι, ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη γεωπόνο Τοραμάν Δέσποινα για την αξία του πρασίνου στη ζωή της πόλης και για το περιβάλλον, ζωγράφισαν με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και φύτευσαν δένδρα, εμπλουτίζοντας το αλσύλλιο.
Παράλληλα, οι Ελευθερία Γιανέλλου και Αφροδίτη Ολυμπίου, της ομάδας φιλαναγνωσίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, διάβασαν στα παιδιά παραμύθια σχετικά με το περιβάλλον, συνοδεία μουσικής φλάουτου από την Πωλίνα Δημήτροβα του ωδείου «Μαρσύας»..
Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, διοργανώθηκαν βιωματικά παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, στους χώρους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Νέας Αρτάκης και Βασιλικού.