Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Πανελλαδική Γραμματεία

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΨΙΜΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Λίγες μέρες μετά την 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ, η Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ, πρώην ΠΑΣΚ), με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, επειδή … τόλμησε στο Συνέδριο να καταψηφίσει την πρόταση της πλειοψηφίας της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ) για την Ειδική Αγωγή.
Για το λόγο αυτό, όπως ισχυρίζεται, ο κλάδος δεν έχει θέση για την Ειδική Αγωγή (ΕΑ)!
Συνάδελφοι, μπορεί «ο Μανωλιός να έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» (από ΠΑΣΚ να έγινε ΔΗΣΥ), αλλά η τακτική της συκοφαντίας, της διαστρέβλωσης και του γκπαιμπελισμού «καλά κρατεί».
Για την ενημέρωση των συναδέλφων και την αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον: Το ΠΑΜΕ ήταν η δύναμη εκείνη που έθεσε έγκαιρα το ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και του νέου νομοσχεδίου στο Δ.Σ. της ΔΟΕ, την ώρα που η πλειοψηφία της ΔΟΕ τάσσονταν υπέρ της ουσίας των αλλαγών που φέρνει το νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ πρότεινε και οργανώθηκαν από...

τους Συλλόγους πλήθος κινητοποιήσεων, ανάμεσα στις οποίες και παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας. Οι όποιες μικροβελτιώσεις  του νομοσχεδίου ήταν αποτέλεσμα αυτών των κινητοποιήσεων, που όμως δεν άλλαξαν τη φυσιογνωμία του, γι' αυτό και ως ΠΑΜΕ ζητάμε την απόσυρσή του.
Δεύτερον: Το ΠΑΜΕ κατέθεσε, τόσο στην 83η Γ.Σ. της ΔΟΕ, όσο και στην 82η Γ.Σ., την 81η Γ.Σ. κ.ο.κ. συγκεκριμένη πρόταση (επισυνάπτεται) για την Ειδική Αγωγή που έρχεται σε αντίθεση με τη στρατηγική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, δηλαδή της συρρίκνωσης κι εμπορευματοποίησης των δομών ειδικής αγωγής, με όχημα και πρόσχημα την άνευ όρων ένταξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο γενικό σχολείο. Μία στρατηγική που στέλνει δεκάδες παιδιά με ειδικές ανάγκες στον Καιάδα και ταυτόχρονα καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση. Το ΠΑΜΕ διεκδικεί εδώ και τώρα τη διεύρυνση των δομών ειδικής αγωγής, προκειμένου να βρουν θέση όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ είναι η μόνη δύναμη που διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών του ΕΕΠ και του ΕΒΠ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Τρίτον: Πράγματι, η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ) κατέθεσε πρόταση για την Ειδική Αγωγή, που δε διαφέρει από τις κατά καιρούς αποφάσεις που έχει λάβει η ίδια πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΔΟΕ (και φυσικά εξακολουθούν να ισχύουν). Πρόκειται όμως για αποφάσεις που αποδέχονται τον πυρήνα και την ουσία των αντιδραστικών αλλαγών που φέρνει το νέο νομοσχέδιο, που τοποθετούνται ουσιαστικά υπέρ του νέου νομοσχεδίου, που αποδέχονται τη στρατηγική της Ε.Ε. Είναι αποφάσεις που ποτέ δεν έβαλαν στο επίκεντρο την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, το αίτημα να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα οι χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονται στην Ειδική Αγωγή. Πρόκειται δηλαδή για αποφάσεις που στρέφονται ενάντια τόσο στα δικαιώματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, των οικογενειών τους, όσο και των συναδέλφων που εργάζονται σε αυτήν. Και για το λόγο αυτό, το ΠΑΜΕ τις καταψήφισε.
Είναι τέλος προκλητικό να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη δημόσια Ε.Α, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς, εκείνοι που τόσα χρόνια έδωσαν γη και ύδωρ στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης-κυβερνήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα ίδια και τις οικογένειές τους, αλλά και τους συναδέλφους στην Ειδική Αγωγή. Εκείνοι που χρόνια λένε στους συναδέλφους, γύρισε όλη την Ελλάδα σαν
ωρομίσθιος-αναπληρωτής (αν σε πάρουν) και μετά βλέπουμε για διορισμό!
Υ.Γ. Θυμίζουμε ότι η πλειοψηφία των αντιπροσώπων στην 83η Γενική Συνέλευση πρόσκειται σε ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ, οπότε μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις! Αλλά τους ενδιέφερε τόσο πολύ να βγει απόφαση για την ΕΑ, ώστε ήταν συνεχώς έξω από την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης!
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση-πρόταση του ΠΑΜΕ υπάρχει αναρτημένη στο<< www.edupame.gr>> για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές για τη στάση κάθε δύναμης:
 ΙΟΥΛΙΟΣ 2014