Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η Κύμη ντύθηκε στα λευκά, επί ποδός η δημοτική αρχή για να μην κλείσουν οι δρόμοι

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ
Κύμη, 8 Ιανουαρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα λευκά ντύθηκε τις τελευταίες μέρες ο δήμος Κύμης-Αλιβερίου. Στην Κύμη το χιόνι άγγιξε τους 20 πόντους, ενώ στα ορεινά χωριά της, ξεπέρασε σε πολλές περιοχές τους 35 πόντους. Όπως είχε αποφασιστεί και στη σχετική σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο στο Αλιβέρι, ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου με τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΚΑ και δημοτικό σύμβουλο, φρόντισαν έτσι ώστε να μην αποκλειστούν οι δρόμοι.
Τις τελευταίες βραδιές όπου το χιόνι έπεφτε πυκνό στην πόλη της Κύμης, η δημοτική αρχή διέθεσε όλα τα απαραίτητα μηχανήματα που άνοιγαν τους δρόμους έτσι ώστε να μην....
δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις των δημοτών.
Στην επιχείρηση αποχιονισμού που στήθηκε από τον κ. Θεοδώρου στην Κύμη, συμμετείχαν 4 μηχανήματα της Δ.Ε ΚΥΜΗΣ, φορτωτές, γκρέιντερ και ένα φορτηγό ΟΥΝΙΜΟΚ, από το Αλιβέρι. Στους στενούς δρόμους της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, όπου τα μεγάλα οχήματα δεν είχαν πρόσβαση, κινητοποιήθηκαν ιδιώτες με μηχανήματα έργου, τύπου μπομπ κατ.
Δίνοντας προτεραιότητα στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Νοσοκομείο της Κύμης, τα μηχανήματα δούλευαν νύχτα και μέρα έτσι ώστε να μην στρωθεί το χιόνι και δημιουργήσει προβλήματα στην κυκλοφορία.
Σημαντική η συμβολή και των Προέδρων όλων των χωριών που ενημέρωναν διαρκώς τον Αντιδήμαρχο για την κατάσταση που επικρατούσε στις περιοχές τους και συνεργάστηκαν μαζί του για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δεν παρουσιαστήκαν προβλήματα στην Ύδρευση ούτε στην Ηλεκτροδότηση.
Με εξαίρεση το Δημοτικό Διαμέρισμα Μετοχίου, όπου λόγο της υψομετρικής θέσης δεν ήταν άμεσα εύκολη η πρόσβαση των μηχανημάτων της Περιφέρειας και του Δήμου. Χάρη στην σημαντική συμμετοχή των ιδιωτών έγινε εκχιονισμός της περιοχής.
Τα σχολεία της Κύμης όπως και όλου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με απόφαση του δημάρχου Θανάση Μπουραντά, παρέμειναν κλειστά σήμερα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και θα παραμείνουν και αύριο κλειστά καθώς η θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλο το δήμο είναι χαμηλές.
Ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αλέξανδρος Θεοδώρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αν και εμείς για πρώτη φορά σα δημοτική αρχή ήρθαμε αντιμέτωποι με τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα , τα καταφέραμε χάρη στην βοήθεια και τη συνεργασία όλων. Υπήρχε σωστός συντονισμός και με το Δήμο αλλά και με την Αντιπεριφέρεια έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ο κόσμος να απολαύσει το χιόνι που έκανε την εμφάνιση του στην περιοχή μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Το Δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά, τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, το δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μπελιά, τους εργαζόμενους του δήμου, τους εργαζόμενους στα μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου ,και τους ιδιώτες που βοήθησαν. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημότες για την κατανόηση που μας έδειξαν.»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  1. Η Κύμη ντύθηκε στα λευκά
  2. Ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου, Αλέξανδρος Θεοδώρου με τον δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μπελιά επιβλέποντας την επιχείρηση εκχιονισμού στην Κύμη
  3. Η Πλατεία της Κύμης χιονισμένη
  4. Ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Θεοδώρου δίπλα στο εκχιονιστικό μηχάνημα