Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Θεατρική Παράσταση “la nonna” 16,17 και 18 Ιανουαρίου στο θέατρο Παπαδημητρίου.

Μια παράσταση που οι συντελεστές της ευελπιστούν να αποτελέσει σταθμό στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας, θα παρουσιάσει στις 16,17 και 18 Ιανουαρίου, ώρα 21:00, στο θέατρο Παπαδημητρίου, το θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου, σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Τέχνης εξόρυξη». 
La Nonna (η γιαγιά) είναι ο τίτλος του έργου που έγραψε ο Ρομπέρτο Κόσσα και σκηνοθετεί ο Γιάννης Μαρκόπουλος, σε μια παράσταση που σίγουρα θα απολαύσουν όλοι οι θεατές, τόσο για το καυστικό, πικρό γέλιο της που αναβλύζει πλούσιο από την κάθε σκηνή, όσο...
και για το δραματικό τόνο που υπογραμμίζει το αποτέλεσμα. Το έργο παρουσιάζει τα μέλη μιας οικογένειας, αυτή της διπλανής μας πόρτας, με τα ιδιαίτερα προβλήματά τους. Καταγράφει τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, ως αποτέλεσμα της μάχης με την καθημερινότητα και δείχνει το παρακμιακό σημείο που μπορεί να φτάσει το κάθε άτομο της κοινωνίας μας, όταν ωθείται στα άκρα! 
Σε δεύτερο πλάνο, η παράσταση διαπραγματεύεται την αλαζονεία της εξουσίας, που στην προκειμένη περίπτωση εκπροσωπεί η Nonna. Η οικογένεια προσπαθεί να γλυτώσει από την βουλιμική γιαγιά και στην προσπάθειά της αυτή εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην δύνη της εξουσίας της. Ένα κωμικό γαϊτανάκι καταστάσεων τυλίγεται γύρω από τους ήρωες, που τυφλωμένοι από τα προβλήματά τους οδηγούνται συνεχώς σε μεγαλύτερα αδιέξοδα! 

     Αυτό το εκρηκτικό μείγμα γέλιου και προβληματισμού θα προσπαθήσουν να αναδείξουν οι ηθοποιοί: (κατά σειρά εμφάνισης)
Μαρία: Φούλη Βαρβούζου
Αννιούλα: Βούλα Παναγιώτου
Τσίτσο: Στάθης Λειβαδίτης
Νόνα: Νάσος Τσότσος
Μάρτα: Σοφία Σαπουτζή
Καρμέλο: Δημήτρης Ράνιος
Φραντσέσκο: Τηλέμαχος Ζήκος.

Οι συντελεστές του έργου, που χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο με ότι θα παρακολουθήσουν οι θεατές, είναι:
Σκηνικά: Μάριος Μεσήνης.
Μουσική επιμέλεια: Φαίη Χαραλάμπους.
Φροντιστής Σκηνής: Χρήστος Κουτσαύτης.
Γραφικά: Γιάννης Ζήκος.
Ειδικές κατασκευές: Βούλα Παναγιώτου. 
Κατασκευή Σκηνικών: Θανάσης Λεοντής.

Ξεχωριστή είναι η συμβολή του Προέδρου του Συλλόγου, Τηλέμαχου Ζήκου, που εκτός από την επιβλητική παρουσία του στην σκηνή, επιλύει το κάθε πρόβλημα που δημιουργείται στην παραγωγή του έργου.

Είσοδος ελεύθερη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Γιάννης Μαρκόπουλος