Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Economist: Ο Τσίπρας, το περιστέρι και τα... Θεοφάνεια της Αριστεράς

Economist: Ο Τσίπρας, το περιστέρι και τα... Θεοφάνεια της Αριστεράς«Η σημειολογία της ημέρας»


Με τίτλο «Θεοφάνεια για την ελληνική αριστερά», ένα άρθρο του Economist ήρθε να σχολιάσει την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα, ενός άθεου, όπως επισημαίνει το περιοδικό, στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά.
Το δημοσίευμα αναφέρεται εκτενώς στη σημειολογία και το συμβολισμό του εορτασμού των υδάτων αλλά και στη βάπτιση του Χριστού για τους Ελληνες σε όλη την οικουμένη.
«Η σημειολογία της ημέρας είναι μεγάλη, κυρίως για τους Χριστιανούς, αλλά...
και για αυτούς που δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι. Αποτελεί μια μέρα που συμβολίζει κάθε τι που σχετίζεται με το νερό και κατ' επέκταση με την Ελλάδα» αναφέρεται.
Και το δημοσίευμα συνεχίζει: «Όλα αυτά αποτελούν ένα δίλημμα για τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η επικείμενη επικράτηση στις εκλογές προκαλεί κύματα αναστάτωσης στην ευρωζώνη. Αν και έχει δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους του κλήρου (από τον Πάπα Φραγκίσκο μέχρι τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο), δεν είναι μυστικό ότι ο ίδιος παραμένει άθεος και οι θρησκευτικές βαπτίσεις δεν είναι της αρεσκείας του, γεγονός που φάνηκε και από την επιλογή του να μην κάνει θρησκευτική βάπτιση στα παιδιά του.
» Ωστόσο, στο λιμάνι του Πειραιά, με την μπάντα να παιανίζει και τους ένστολους στρατηγούς και επικεφαλής της αστυνομίας να παραβρίσκονται, ο Αλ.Τσίπρας λίγο-πολύ έπρεπε να παίξει τον ρόλο του ως ηγέτης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
» Του έδωσαν μάλιστα και ένα περιστέρι που έπρεπε να πετάξει και εκείνος έκανε το καθήκον του. Η δε φωτογραφία που αποθανάτισε τη στιγμή 'δεν θα του κάνει παρά μόνο καλό στο εκλογικό του μέλλον'» σχολιάζει το περιοδικό.