Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κριτική χωρίς γνώση της νομοθεσίας – Μια τακτική λάσπης και εντυπωσιασμού που βρίσκει κενό....

Με έκπληξη , ως Δημοτική Αρχή πληροφορηθήκαμε σήμερα την κριτική που ασκούν στον Δήμο Χαλκιδέων εκπρόσωποι των ΜΜΕ στον νομό για δήθεν μειώσεις χρηματικών ποσών και έργων από τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2015 . Αφορμή στάθηκε η συζήτηση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της....

Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Σύμφωνα μάλιστα με συνεντεύξεις και πολιτικά σχόλια στον ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και ραδιόφωνα, καλούνται εκπρόσωποι των Δημοτικών Ενοτήτων να αντιδράσουν (;;;)απέναντι στις υποτιθέμενες μειώσεις έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Δυστυχώς για τους γράφοντες και λέγοντες ανακρίβειες, σκοπίμως ή μη, η πραγματικότητα τους αφήνει έκθετους.


Ο προϋπολογισμός του Δήμου Χαλκιδέων για το έτος 2015 συντάχθηκε στον Ιούλιο του 2014 και περιελάμβανε στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, κωδικούς πληρωμής έργων που βρίσκονταν σε εξέλιξη . Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία , τα ποσά που καταβλήθηκαν σε δικαιούχους μέχρι και 31/12/2014 θα πρέπει να αφαιρεθούν (να μην εμφανίζονται πλέον στις υποχρεώσεις του Δήμου). Ως εκ τούτου ο Δήμος προχώρησε σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2015, θέμα το οποίο συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, προκειμένου η απόφαση στη συνέχεια να διαβιβαστεί προς έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο .