Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΗΞΕΩΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Το διήμερο της Δευτέρα 30 και Τρίτης 31 Μαρτίου 2015 έλαβαν χώρα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις λήξης των Εσπερινών Κηρυγμάτων των Ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, τα οποία φέτος είχαν ως κοινό θέμα την ανάλυση του Συμβόλου της Πίστεως.
Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, συγκεντρώθηκαν οι Εφημέριοι και οι συμμετέχοντες στα εσπερινά κηρύγματα πιστοί των ενοριών των Αρχιερατικών περιφερειών Μεσσαπίων, Κηρέως, Νηλέως, Αιγαίων, Αιδηψίων, Ιστιαίας και των Σποράδων Νήσων.
Εκεί αφίχθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ....

Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στην Παράκληση του Οσίου και εν συνεχεία απηύθυνε ομιλία προς τους πιστούς, που είχαν κατακλείσει το Προσκύνημα, κατά την οποία ευχαρίστησε τους κατά τόπους διακόνους του θείου λόγου και τους συμμετέχοντες.
Λίγο πριν το τέλος ο Σεβασμιώτατος διένειμε ευλογίες σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι προσέτρεξαν να λάβουν την ευχή του.
Την Τρίτη 31 Μαρτίου το απόγευμα, στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης, συγκεντρώθηκαν οι Εφημέριοι και οι συμμετέχοντες στα εσπερινά κηρύγματα πιστοί των ενοριών των Αρχιερατικών περιφερειών Χαλκίδος και Διρφύων, οι οποίοι υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος χοροστάτησε στην Παράκληση της Παναγίας και εν συνεχεία απηύθυνε ομιλία προς τους πιστούς, που είχαν κατακλείσει το Προσκύνημα και διένειμε στον Ιερό Κλήρο και τον Λαό αναμνηστικές ευλογίες.