Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ CANTUS ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

            Με πολλή μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Απριλίου το απόγευμα, η Συναυλία Αγάπης που διοργάνωσε το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, σε συνεργασία με τη Μικτή Χορωδία CANTUS Χαλκίδος, υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου και την πρόθυμη βοήθεια του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. 
            Η αθρόα προσέλευση του κόσμου, που μέσα από το κάλεσμα της Τοπικής μας Εκκλησίας, κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου και πραγματοποιήθηκε η συναυλία, ανέδειξε για μία ακόμη φορά την αγάπη του Σώματος της Εκκλησίας, προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας, ιδίως αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, αφού στην είσοδο ....
του Ιερού Ναού υπήρχε η δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς για την ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου ή προσφοράς τροφίμων για το Σπίτι Αγάπης της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, από το οποίο καθημερινά σιτίζονται 80 πτωχές οικογένειες.
Η Μικτή Χορωδία CANTUS  υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Παύλου Κουρμπέτη και την συνοδεία του πιάνου της κ. Μορφούλας Μηνά και την βοήθεια των σολίστ κ. Κώστα Κουρμπέτη, κ. Χρύσας Ψιμούλη-Μαγουλά και κ. Ευτυχίας Αντωνιάδου, απέδωσε με μοναδικό τρόπο, κομμάτια Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως των Mozart, Beethoven, Bach κ.ά., τα οποία επιμελήθηκε η κ. Βασιλική Κουρμπέτη, αλλά και Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ η κ. Αναστασία-Μαρία Πρωτογήρου, Δικαστικός Λειτουργός,  Θεολόγος και Κατηχήτρια της Ενορίας, παρουσιάζοντας άψογα τη Συναυλία, θύμισε στο πολυπληθές ακροατήριο, πως μέσα από τον κάθε συνάνθρωπό μας συναντούμε τον ίδιο Τον Χριστό.
Λίγο πριν από το τέλος της Συναυλίας και αφού προηγουμένως ο εκ των εφημερίων του Ι. Ναού Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, εκπροσωπώντας και τους συλλειτουργούς του Πρωτοπρεσβ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊστάμενο του Ι. Ναού και Οικον. Χαράλαμπο Ταραμίγκο, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν  στην πραγματοποίηση της συναυλίας, τα φώτα του Ναού έσβησαν και οι χορωδοί, υπό το φως των κεριών που κρατούσαν, έψαλλαν το Τροπάριο «Τον Νυμφώνα Σου βλέπω...» και με τον όμορφο και κατανυκτικό αυτόν τρόπο εισήγαγαν τους παρευρισκομένους στην επερχόμενη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.
Την εκδήλωση, η οποία αναμεταδόθηκε απευθείας και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως, έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τους κοπιάσαντας και τόνισε την αξία της αγάπης και της φιλανθρωπίας, κάλεσε τους παρευρισκομένους να αγαπήσουν τον Νυμφίο Χριστό, να τον φιλήσουν Αναστάντα, προσέχοντας αυτό το φιλί να είναι αγάπης και όχι προδοσίας, σαν του Ιούδα.