Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Π.Α.ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιούλη σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Ιστιαία στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ ενόψει της ψήφισης της δεύτερης δέσμης μέτρων του μνημονίου 3.
Στη Χαλκίδα η συγκέντρωση ήταν στα φανάρια της Νεάπολης. Το παρόν έδωσαν σωματεία, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι που κατευθύνθηκαν με πορεία στο κτήριο της Περιφέρειας φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν μέσω των μνημονίων.
Φτάνοντας η πορεία στο κτήριο της περιφέρειας αναρτήθηκε...

γιγαντοπανό και στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο και οι συνδικαλιστές ζήτησαν να καταθέσουν πλαίσιο αιτημάτων με μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και τα προβλήματα που έχουν γιγαντωθεί το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα ζήτησαν να παρθούν μέτρα όπως:
•    λειτουργία των παιδικών σταθμών χωρίς τροφεία και χωρίς αποκλεισμούς παιδιών
•    λειτουργία όλων των υπηρεσιών για τα σχολεία για τα οποία είναι υπεύθυνος ο δήμος χωρίς να βάλουν οι γονείς το χέρι στην τσέπη
•    παροχή δωρεάν γεύματος στα σχολεία
•    κατάργηση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης για ανέργους, χαμηλόμισθους απλήρωτους, διαγραφή των οφειλών τους προς το δήμο
•    προστασία των λαϊκών οικογενειών από πλειστηριασμούς.
•    δωρεάν μετακινήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Η δημοτική αρχή και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων αρνήθηκε να συζητήσει εκείνη τη στιγμή το θέμα λέγοντας προκλητικά ότι έχει να κουβεντιάσει σοβαρά ζητήματα. Όπως κατήγγειλαν τα σωματεία σοβαρότερο θέμα από την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων δεν υπάρχει. Τη στιγμή εκείνη κουβεντιαζόταν θέμα συνεργασίας της Χαλκίδας με μια κινέζικη πόλη και η πλειοψηφία των θεμάτων αφορούσε την εξυπηρέτηση μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων, την ώρα που θα έπρεπε να συζητιέται η καταδίκη του νέου μνημονίου, η οργάνωση της πάλης του λαού ενάντιά του και τη μέτρα μπορεί να πάρει ο δήμος ενάντια στην εξαθλίωση του λαού.
Απέδειξαν ότι τους χωρίζει χάος από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού. Επικαλέστηκαν τη δημοκρατία, όταν στους χώρους δουλειάς βασιλεύει ο αυταρχισμός, όταν χιλιάδες λαϊκοί αγωνιστές σέρνονται σε δικαστήρια, όταν διαδηλωτές χτυπιούνται από τα ΜΑΤ, όταν τα όχι μετατρέπονται σε ναι.
Απεύθυναν ύβρεις απέναντι στα εργατικά σωματεία για να αποφύγουν να τοποθετηθούν στις προτάσεις τους. Θίχτηκαν για την απαξίωση των «θεσμών» την ώρα που άνθρωποι στην κυριολεξία πεινάνε και στην περιοχή της Χαλκίδας καταπατώνται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε κάθε τόπο δουλειάς. Επέλεξαν να σταματήσουν οριστικά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το να τοποθετηθούν πάνω στα επείγοντα ζητήματα που κυριολεκτικά «καίνε» τις λαϊκές οικογένειες, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι έχουν διαλέξει όχθη, και αυτή είναι στην απέναντι μεριά από τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Η γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να περιμένουν λύσεις από τα πάνω, αλλά και πως οι ίδιοι έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν αυτή την πολιτική. ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά, να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και τον πλούτο που βγαίνει από τους δικούς μας κόπους για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.