Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΤΩΧΟΥΣ

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί δημοσίως τους: α) κ. Ευστράτιο Καρλατήρα - Πρόεδρο του  Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, β) κ. Αναστάσιο Παππά - Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ευβοίας, γ) κ. Παναγιώτη Ταμπουρατζή - Διευθυντή  του Συνεταιρισμού, δ) την Φαρμακαποθήκη ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. & ΣΙΑ ΟΕ και ε) 76 Μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας, για την εξαιρετική φιλάνθρωπη πρωτοβουλία της διενεργείας Εράνου, μεταξύ των μελών του Συλλόγου και του Συνεταιρισμού, με σκοπό την συλλογή τροφίμων για τις ανάγκες των ....πτωχών, τους οποίους η Τοπική μας Εκκλησία φροντίζει και περιθάλπει.
Οι προσφορές που συλλέχθηκαν διετέθησαν ήδη σε τέσσερα εκ των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Ιεράς μας Μητροπόλεως: α) την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων, η οποία βοηθά ετησίως 4.000 συνανθρώπους μας, β) τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος» του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, στον οποίον σιτίζονται καθημερινά 373 πτωχοί αδελφοί μας, γ) το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Ιωάννου και δ) το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, στα οποία σιτίζονται καθημερινά 75 και 60 αδελφοί μας, αντιστοίχως.
Η βοήθειά όλων των παραπάνω, όπως επισημαίνει ο Σεβασμιώτατος σε σχετική ευχαριστήρια επιστολή που τους απέστειλε, μαζί με τις κατά νόμον Αποδείξεις των δωρεώ, είναι πολύτιμη, γιατί αποδεικνύει, ακόμη περισσότερο, την πολλαπλώς εκδηλούμενη κοινωνική ευαισθησία, την οποία διαθέτει ο κλάδος των Φαρμακοποιών, ο οποίος, αν και έχει πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, δεν παύει ποτέ να ενισχύει πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι, λόγω αυτής της κρίσεως, ευρίσκονται σε δυσκολότερη κατάσταση, στερούμενοι ακόμη και τα πλέον απαραίτητα για την καθημερινή επιβίωσή τους.
Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος ευχαριστεί δημοσίως και όλους τους εργαζομένους, τόσο στο Σύλλογο, όσο και στον Συνεταιρισμό,  όπως και την Μεταφορική Εταιρεία «ΠΙ ΚΑΙ ΦΙ» του κ. Ηλία Γεωργίου για την πολύτιμη συνδρομή τους και την δωρεάν μεταφορά των προσφερθέντων ειδών στα παραπάνω Ιδρύματα.
Σε εποχές δύσκολες, όπως η σημερινή, φανερώνεται έμπρακτα η κοινωνική ευαισθησία και αυτό είναι ελπιδοφόρο και ουσιαστικό.