Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκιδέων για τον θάνατο του Γεωργίου Παπαγεωργίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στην τελευταία συνεδρίασή του στις 27/8/2015 και με την υπ' αριθμ. 304/15 απόφασή του, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών  Βουλευτή Ευβοίας Γεωργίου Παπαγεωργίου, καταθέτει, τον ειλικρινή σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμηση του, στο πρόσωπο του εκλιπόντος, αποχαιρετά, έναν άνθρωπο που τον διέκρινε η εντιμότητα, η ευγένεια, η εργατικότητα και η σεμνότητα, υπηρέτησε τον τόπο με όραμα συνέπεια, ήθος....

και αγωνιστικό πνεύμα.
Με την αξιοπρεπή και συνεπή προσωπική του διαδρομή, πάντα ενταγμένη στη συλλογική δράση, άφησε το δικό του στίγμα προσφοράς στην κοινωνία και κέρδισε το σεβασμό.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, δικηγόρος στο επάγγελμα, γεννήθηκε στη Χαλκίδα στις 4 Απριλίου 1955. Εκλέχτηκε Βουλευτής Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2000, 2004 και 2007. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου (1982-1986), μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευβοίας και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ευβοίας (1998-2000). Υπήρξε από τους εμπνευστές και πρωτεργάτες της ίδρυσης της εταιρείας λαϊκής βάσης «Σκύρος Ναυτική Εταιρεία» και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του συλλόγου Σκυριανών της Αθήνας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Προστασίας Περιβάλλοντος Χαλκίδας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (Γενικός Γραμματέας) του Αθλητικού Ομίλου Χαλκίδας και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας-Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.