Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Συγχαρητήρια επιστολή Π/δρου ΔΟΑΠΠΕΧ, στους επιτυχόντες των ΑΕΙ & ΤΕΙ


Με αφορμή την ανακοίνωση των επιτυχόντων μαθητριών και μαθητών, στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, απέστειλε προς τους επιτυχόντες μαθητές, την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους γονέων & Κηδεμόνων, την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή:

Με αισθήματα χαράς και ικανοποίησης μετά την γνωστοποίηση των βάσεων εισαγωγής  στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δόθηκε ένα αίσιο τέλος στην αγωνία χιλιάδων οικογενειών, οι οποίες στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο και κατάσταση που ζούμε, με αδημονία προσέμεναν αυτή τη στιγμή.
Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους...
μαθητές και μαθήτριες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς και όσους συμμετείχαν. Πιστεύω μου είναι, ότι με μεθοδικότητα και προσπάθεια, υπάρχει πάντα η δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει ο κάθε νέος, το μέλλον που ονειρεύεται.
Η επιτυχία σας, αποτελεί την επιβράβευση μιας διαρκούς και ιδιαίτερα επίπονης προσπάθειας, της οποίας αυτή τη στιγμή απολαμβάνετε τους καρπούς της. Κυρίως όμως ¨Άξιοι¨ πολλών συγχαρητηρίων είναι οι γονείς και κηδεμόνες σας, οι αφανείς συνοδοιπόροι, που με προσωπικές θυσίες στάθηκαν στο πλευρό σας, καθώς και οι καθηγητές σας, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά, στην άμβλυνση των γνώσεων και στην ευόδωση των κόπων σας.
Αποτελείτε τη νέα γενιά, των μελλοντικών επιστημόνων και επαγγελματιών, και δεν μπορεί παρά αυτό να μας γεμίζει με ελπίδα και αισιοδοξία για ένα πιο ευοίωνο μέλλον, τόσο για την πόλη της Χαλκίδας, όσο και της χώρα μας. Σε εσάς πέφτει ο κλήρος να αναλάβετε το δύσκολο, μα συνάμα ωραίο έργο της ολόπλευρης ανασυγκρότησης και προόδου και είμαι σίγουρη ότι θα πετύχετε, εκεί όπου αστόχησαν ή απέτυχαν οι προηγούμενες γενιές.
Σας εύχομαι να έχετε χρόνια δημιουργικά και παραγωγικά γεμάτα με γνώσεις, εμπειρίες και επιτυχίες, και θα σας παραπέμψω σε μια πλατωνική ρήση.
"Στόχευε για το φεγγάρι... ακόμα κι αν αστοχήσεις, θα βρεθείς κάπου ανάμεσα στ' Αστέρια"

Σας εύχομαι καλές σπουδές!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Λίλιαν Ζλακώνη
Πρόεδρος  ΔΟΑΠΠΕΧ