Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Ν. Αρτάκης ζητά από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης, ενόψει της σχεδιαζόμενης χωροθέτησης ενός (1) Αστυνομικού Τμήματος ανά Δήμο. Στην επιστολή του προς τον Αν. Υπουργό Ν. Τόσκα, ο Δήμαρχος επισημαίνει :
     Κύριε Υπουργέ,
    Πληροφορηθήκαμε ότι ανασχεδιάζετε την οργανωτική δομή των Αστυνομικών Μονάδων με βάση την διοικητική διαίρεση της τοπικής αυτοδιοίκησης χωροθετώντας ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Δήμο και συνακόλουθα καταργείτε υφιστάμενα Αστυνομικά Τμήματα σε  Δημοτικές Ενότητες, πρώην Δήμους του ν. 2539/1997. Η εφαρμογή αυτού του σχεδιασμού στο ...

Δήμο μας έχει ως ατυχή και δυσμενέστατη συνέπεια την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης.
    Η Νέα Αρτάκη είναι μία πόλη 10.000 κατοίκων με τουριστική κίνηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες  που επιφέρει αύξηση των επισκεπτών τουλάχιστον κατά 40%.
    Την Νέα Αρτάκη διασχίζει στο κέντρο της, η Εθνική Οδός Χαλκίδας Αιδηψού με αποτέλεσμα την πρόκληση τεράστιων προβλημάτων στην κυκλοφορία και την εν γένει λειτουργία της πόλης,  έτσι ώστε να απαιτείται η βέλτιστη αστυνόμευση η οποία σήμερα είναι ανεπαρκής. Η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος θα στερήσει την πόλη και από αυτή την ελάχιστη αστυνόμευση επιδεινώνοντας τα προβλήματα στην λειτουργία της.
    Σε μία πόλη η οποία είχε έως τώρα το επίπεδο αστυνόμευσης που  προσέφερε το Αστυνομικό Τμήμα παρέχοντας ένα ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της  τώρα με τις αποφάσεις σας αυτές,  η τοπική κοινωνία αισθάνεται απροστάτευτη,με την αίσθηση της ανασφάλειας στο μέγιστο βαθμό.
    Ήδη οι φορείς της πόλης της Νέας Αρτάκης και η εκεί τοπική κοινωνία εκφράζουν την έντονη ανησυχία, διαμαρτυρία και αγανάκτηση, συναισθήματα τα οποία συμμεριζόμαστε ως Δημοτική Αρχή και δηλώνει αποφασισμένη να αντιδράσει στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, με ότι μέσο διαθέτει.
    Εξάλλου, η ενιαία και χωρίς τοπική εξειδίκευση εφαρμογή του σχεδιασμού για ένα Αστυνομικό Τμήμα ανά Δήμο δημιουργεί πολλά προβλήματα ιδίως στις περιπτώσεις όπου στους Δήμους συνυπάρχουν περισσότερες της μίας πόλεις όπως η περίπτωση της Νέας Αρτάκης που συνυπάρχει με την Χαλκίδα στο ίδιο Δήμο. Συνεπώς η αντιστοίχηση Δήμου και Αστυνομικού Τμήματος οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Δήμων του νόμου 3852/2010.
    Κατόπιν των ανωτέρω σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη τους λόγους που προαναφέρουμε και επιτάσσουν τη διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης.