Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Από την Τετάρτη 18 ως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας προσφέροντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο, σε γυναίκες 40 ως 70 ετών με χαμηλό εισόδημα, έπειτα από πρωτοβουλία των συλλόγων: ΣΚΑΠΑ (Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης) και Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας.
Η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου υποβλήθηκε σε συμβολική μαστογραφία. Μετά το τέλος της διαδικασίας δήλωσε:
«Θέλω να συγχαρώ τους δύο συλλόγους, τον Σύλλογο Κοινωνικής ...

Αλληλεγγύης Πρόνοιας Ανάπτυξης και τον Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας, για αυτή τους την πρωτοβουλία. Η συμβολική μαστογραφία που υποβλήθηκα σήμερα αποτελεί κίνηση αλληλεγγύης και συμπαράστασης, αλληλεγγύης στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και συμπαράστασης στο άξιο έργο των τοπικών συλλόγων. Μην ξεχνάμε πως η σωστή πρόληψη σώζει και η έγκαιρη διάγνωση θεραπεύει. Ευχαριστώ το προσωπικό της κινητής μονάδας μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.»

Στην φωτογραφία: Η Δήμαρχος Ελένη Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του ΣΚΑΠΑ Αλέξανδρος Τατάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Ιστιαίας Ελένη Μπαλαλά και η τεχνολόγος - ακτινολόγος Χαρά Ρέτσα.