Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με λαμπρότητα και σε κλίμα θρησκευτικής ευλάβειας, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, η Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και λοιπών Ασωμάτων και ουρανίων Αγγελικών Ταγμάτων.
Στον εόρτιο  Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε επίκαιρα παρουσία πλειάδος ιερέων και πλήθους πιστών. Τους ύμνους της ακολουθίας απέδωσαν κατανυκτικά χοροί καλλικέλαδων Ιεροψαλτών της πόλεως μας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε....
αρτοκλασία και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την τιμητική παρουσία αγήματος της Σχολής Πεζικού, της φιλαρμονικής, των τμημάτων Νοσηλευτικής και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών καθώς επίσης και με την συμμετοχή  των εκπολιτιστικών συλλόγων της πόλεως  μας.
Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος μετέβη στην Κύμη, για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης - Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης - Ιεροκήρυκας κήρυξε   το θείο λόγο στους πιστούς.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη το καθιερωμένο Κόλλυβο των Αγίων Ταξιαρχών, ενώ μνημονεύθηκαν και τα ονόματα των κεκεοιμημένων ιερέων, ευεργετών, δωρητών και συνεργατών του Ιερού Ναού.