Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ



                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προκειμένου τα μέλη του κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη, αναβλήθηκε για λίγες μέρες και θα διεξαχθεί αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η συζήτηση για την Παλαιά Αγορά της Χαλκίδας.
Αρχικά η συζήτηση επρόκειτο να γίνει στην συνεδρίαση του Κ.Σ.Ν.Μ. την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και αφορούσε στην έγκριση ή μη των συνδετικών αξόνων διαμόρφωσης και σύνταξης προδιαγραφών και πλαισίου εν όψει της διενέργειας Πανελληνίου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, σχετικά με την ανάπτυξη, ανάδειξη και λειτουργική επανένταξη της περιοχής της....
Παλαιάς Αγοράς Χαλκίδας.
Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων ζήτησαν από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, που παρέστη στην συνεδρίαση, να τους περιγράψει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.
Μάλιστα στο τέλος, μέλη του Κ.Σ.Ν.Μ. απένειμαν τα εύσημα στον δήμαρχο για τον ενδεδειγμένο τρόπο που ενήργησε η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα, αλλά και για την συνεργασία που είχε με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε στα μέλη του Συμβουλίου ότι κάθε ενέργεια της παρούσας Δημοτικής Αρχής στο θέμα της Αγοράς ήταν σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και πεταχτούν άσκοπα χρήματα σε μελέτες που δεν θα εγκριθούν.
Τόνισε επίσης ο δήμαρχος, ότι κάθε καθυστέρηση της διαδικασίας είναι επιβλαβής για το μνημείο της Δημοτικής Αγοράς που καταρρέει και αποτελεί, παρά τα μέτρα που λαμβάνονται, άντρο παραβατικότητας.
Τελικά το Κ.Σ.Ν.Μ. έκρινε όπως υπάρξει ολιγοήμερη αναβολή στο θέμα, προκειμένου τα μέλη του να μελετήσουν ενδελεχώς την πρόταση του πλαισίου προκήρυξης του Αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.