Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΚΕ-ΚΝΕ: Θεατρική Παράσταση

Οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν στη θεατρική παράσταση "Πέρα απ' τον ίσκιο των κυπαρισσιών" του Γιάννη Ρίτσου, από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8.30 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα
Σε αυτό το έργο συναντάμε ήρωες - πρόσωπα (Θεία Καλή, Κυρα-Λένη) που βρίσκονταν και στο ποίημά του «Γειτονιές του Κόσμου». Στο επίκεντρο του έργου είναι η αντίσταση του λαού μας σε μια γειτονιά των ανατολικών συνοικιών της Αθήνας, απέναντι στους Γερμανούς φασίστες και τους ντόπιους εκμεταλλευτές και συνεργάτες τους. Όπως .....

σημειώνεται και στον πρόλογο του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», «ο Ρίτσος σμιλεύει με την τέχνη του τη μορφή του κομμουνιστή - λαϊκού αγωνιστή, που στάθηκε πρότυπο παλικαριάς και αυτοθυσίας, αλλά και πρότυπο ανθρωπιάς. Στο ηθικό ανάστημα αυτού του λαϊκού αγωνιστή θα βρει ο αναγνώστης κι ο θεατής τα αληθινά μέτρα του ανθρώπου».

Ηθοποιοί:
Αβακιάν Μαράλ, Ασημενίδης Σωτήρης, Βαρλά Ευτυχία, Βούτου Διονυσία, Βεχλίδης Νίκος,Γιουτλάκη Βάλια, Ελευθερίου Δήμητρα, Καπετανοπούλου Μαρία, Καταχανά Μαρίνα, Κωβαίος Δημήτρης,Λαγκαδινού Αθηναΐς, Μπουλής Σπύρος, Νικολέτου Γεωργία, Ποζατζίδης Τάσος, Ραζή Αλεξανδράτου Αργυρώ Αγγελική, Σπανού Γιώτα, Τζαναβάρη Αγγελίνα, Τσαγκάρη Ιωάννα. Σκηνοθεσία: Ρόκου Ηρα. Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστοδουλέα Αλεξάνδρα., Κινησιολογία: Μουσγά Πηνελόπη. Διασκευή κειμένου: Γουγής Αντώνης, Πρωτότυπη μουσική: Γουγής Α., Μπουλής Σ., Video: Τσίτσικας Κώστας.
​Προσκλήσεις διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.​