Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Παιδείας- Βασιλικό

ΕΝΑΡΞΗ ΚΥΚΛΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Καλημέρα σε όλα τα μέλη, τους μαθητές και φίλους του Εργαστηρίου.
  Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε την έναρξη του κύκλου   ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ  ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
          Για δεύτερη συνεχή χρονιά, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, το λόγο και τη φιλοσοφία, με έναν τρόπο διαφορετικό, κατανοητό, συνδυάζοντας την ετυμολογία, την ιστορία, τη φιλοσοφία, τις βαθύτερες έννοιες των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων. Δεν είναι μάθημα γυμνασίου ή λυκείου, που δυστυχώς (με τον τρόπο που διδάσκεται στα σχολεία) παιδεύει και όχι εκπαιδεύει. Είναι πραγματική διασκέδαση, πραγματικό ταξίδι στις ρίζες μας.
          Γιατί διασκέδαση το κάνει η δασκάλα μας, κ. Αγγελική Κομποχόλη, φιλόλογος, Διδ. Πανεπ. Αθηνών, με την 15ετή και πλέον εκπαιδευτική της πείρα, σε ένα ηλικιακό εύρος μαθητών, από το προνήπιο έως ομάδες ηλικιωμένων, ομάδες παιδιών με ψυχολογικά προβλήματα,.....

ιδιαίτερες περιπτώσεις παθήσεων, ανθρώπων δηλαδή που έχουν συνειδητοποιήσει τη μοναδικότητα αυτής της γλώσσας και την έχουν επιλέξει ως ΄΄μέσο αποκατάστασης΄΄. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, τη συστήνουν και οι ίδιοι οι γιατροί.
          Τα μαθήματα ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30. Θα γίνονται ανά 2 Κυριακές (2 το μήνα) και θα είναι κατά κάποιο τρόπο αυτοτελή, ώστε να μπορεί να τα παρακολουθήσει κάποιος όποια στιγμή θελήσει και θα ηχογραφούνται, ώστε να δωθεί και ακουστικό αρχείο στους μαθητές, στο τέλος του κύκλου.
          Πιστεύοντας ακράδαντα ότι το μάθημα αυτό πρέπει να γίνει προσιτό σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας γίνεται και αναγνωρίζοντας την τεράστια σπουδαιότητα της διατήρησης της γλώσσας μας από τους νέους, κυρίως, ανθρώπους, από τα παιδιά μας δηλαδή, όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εργαστηρίου, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να το στηρίξουμε αυτό έμπρακτα. Γιαυτό

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ,
ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ


          Γιατί φέτος ξεκινάμε και ξεχωριστό παιδικό τμήμα. Με δεδομένη τη συμβολή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε καίριους τομείς της ψυχοδιανοητικής ανάπτυξης του παιδιού, η διδασκαλία της μέσα από τους μύθους, το θέατρο, το παιχνίδι και άλλους ευφάνταστους δημιουργικούς τρόπους επιτρέπει στα παιδιά να έλθουν σε επαφή με τις αρχαίες ρίζες της γλώσσας τους, να απολαύσουν την ομορφιά του αρχαίου λόγου, να αντλήσουν πρότυπα και αξίες από τα κείμενα, να μορφωθούν και να ψυχαγωγηθούν.
         Οι μαθητές του Λυκείου, καθώς και της Β΄και Γ΄Γυμνασίου μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα των ενηλίκων, τις καθορισμένες δηλαδή Κυριακές, στις 19.30-21.00.
         Οι μαθητές της Α΄Γυμνασίου μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μάθημα των ενηλίκων και στο παιδικό τμήμα, το οποίο θα γίνεται τις ίδιες καθορισμένες Κυριακές, αλλά στις 18.00.
         Οι μαθητές του Δημοτικού θα ΄΄παίζουν΄΄ με τη γλώσσα στο παιδικό τμήμα, τις καθορισμένες 2 Κυριακές κάθε μήνα, στις 18.00-19.30.

        Σας περιμένουμε όλους.       
        Πείτε το και στους φίλους σας...             Γιατί αξίζει να το μάθουν πολλοί....