Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

«Αποτελέσματα συνάντησης με τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης για την παραμονή του Α.Τ. Αιδηψού»

Η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη -Λίνα- Ευσταθίου πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου 2015 προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Προστασίας Πολίτη με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο, παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και Βουλευτών της Κυβέρνησης, για την επικείμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων και συγκεκριμένα για την παραμονή του ...
Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού στην Λουτρόπολη.
Η κ. Ευσταθίου άσκησε πιέσεις τονίζοντας και προφορικά τα σοβαρά προβλήματα που θα υπάρξουν με την κατάργηση ή υποβάθμιση του Α.Τ. Αιδηψού στην ευρύτερη περιοχή, ζητώντας όχι μόνο να παραμείνει ως έχει χωρίς να υποβαθμιστεί σε Αστυνομικό Σταθμό αλλά και να επανδρωθεί με περισσότερη δύναμη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για περεταίρω κινητοποιήσεις διεκδίκησης των αιτημάτων.
Παράλληλα ανάφερε πως αν οι λόγοι είναι οικονομικοί ο Δήμος θα παραχωρήσει εγκαταστάσεις, που θα διαμορφώσει κατάλληλα και σύμφωνα με προδιαγραφές, για την στέγαση του Α.Τ. Αιδηψού.
Η Δημοτική Αρχή έλαβε την δέσμευση πως θα υπάρξει επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ώστε να μην χαθούν οι προσπάθειες για οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου που ήδη έχει υποστεί συνέπειες από την οικονομική κρίση, αναμένοντας σύντομα την τελική θετική απόφαση.
Στην συζήτηση παρευρέθηκαν ενεργά, ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Κεδίκογλου Σίμος, ο π. Βουλευτής Εύβοιας κ. Μαυραγάνης Νικόλαος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κούκουζα Αγγελική, ο Αντιδήμαρχος Αιδηψού κ. Ζουπανιώτης Δημήτριος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Καψοράχης Χρήστος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου κ. Αγγελόπουλος Δημήτριος και ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χριστοφάκης Εμμανουήλ που υπηρετεί στο Α.Τ. Αιδηψού.
Δυναμικό παρόν έδωσαν σύλλογοι και φορείς της περιοχής ανταποκρινόμενοι στην ανοικτή πρόσκληση της Δημάρχου, ήτοι, αντιπρόσωπος ξενοδόχων Αιδηψού στο Σύλλογο Ξενοδόχων Εύβοιας (κ. Κοκαλιάρης), Σύλλογος Ξενοδόχων Αιδηψού (κ. Χρήστου), και Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων - Καταλυμάτων Αιδηψού (κ. Κιαπέκου). Κατατέθηκαν δεκάδες ψηφίσματα τοπικών συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας - Αιδηψού
ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ