Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΥΒΟΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το Τοπικό Τμήμα  Αλιβερίου της Εταιρείας Ευβοϊκών  στις 20 Δεκ 2015 για την 71η επέτειο  της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τις δυνάμεις κατοχής.
         Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων που φιλόξενα παρεχώρησε το Γυμνάσιο, κατά την εναρκτήρια ομιλία  έγιναν αναφορές  από τον πρόεδρο του Τ.Τ. για τις δυο σημαντικές και νικηφόρες μάχες που έγιναν στην περιοχή Αλιβερίου, στην Κακιά Σκάλα και στην Λαμπούσα, στις οποίες ο ΕΛΑΣ κατάφερε καίριο και συντριπτικό χτύπημα κατά των ...

γερμανικών δυνάμεων κατοχής.  Στη συνέχεια το κοινό του Αλιβερίου παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ «Σημαίες οι φοβερές της Λευτεριάς» του Τάκη Σακελλαρίου  .
Τέλος, παρουσιάστηκε το μουσικό έργο των Χ. Λεοντή - Κ. Βίρβου «ΚΑΤΑΧΝΙΑ» με συντελεστές -τραγουδιστές ορχήστρα , αφηγητή και χορωδία- αποκλειστικά συμπολίτες μας. Όλοι εντυπωσιάστηκαν από την άρτια παρουσίαση της «ΚΑΤΑΧΝΙΑΣ»,  αντάμειψαν με χειροκρότημα και επαινετικά σχόλια τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες και  επιδοκίμασαν το Τ.Τ. Αλιβερίου της ΕΕΣ για την πρωτοβουλία να διοργανώνει  τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι και Χ. Λεοντή.
 

                                          Για το Δ.Σ

       Ο Πρόεδρος                                               Ο   Γραμματέας                        

 Γεώργιος .Τζάνης                                          Θεόδωρος  Γκέκας