Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 14 και 15 Ιανουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Βαθύ Αυλίδας, στη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με αρκετούς συνεργάτες του και μάλιστα είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για διάφορα θέματα με τον Σεβασμιώτατο ...
Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο.
Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 14 Ιανουαρίου τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη αρχιερατικός πανηγυρικός εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε ο κ. Γεώργιος και συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος και ιερείς της περιοχής. Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των σεπτών λειψάνων του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη. Σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου τελέστηκε όρθρος και αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας του εσπερινού, παρατέθηκε δείπνο στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του ναού, στη διάρκεια του οποίου ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης εξέφρασε τις ευχές του για τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε και παρακάλεσε τον κ. Γεώργιο να προσεύχεται για το ποίμνιό του και για έναν καλύτερο κόσμο, ειρηνικό και αγαπημένο.

Εκτός από τον Δήμαρχο, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Γεώργιος Ν. Γιαννούκος, ο Αντιπρ. Του Δημ. Συμβ. Γεώργιος Π. Γιαννούκος, οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Παπαποστόλου και Γ. Μπουραντάς, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΧ Κατερίνα Καλαμιώτη Κυριάκου, ο Πρόεδρος του Τοπ. Συμβ. Βαθέος Σπ. Μπουζίκας, ο πρώην Δήμαρχος Αυλίδας Χ. Παύλου κ.α.