Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα εκδήλωσης για την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 16 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στην αίθουσα «Εύβοια» του ξενοδοχείου «Θέρμαι Σύλλα» στην Αιδηψό, έχει ως εξής:
1. Την ημερίδα θα χαιρετήσουν: Εκπρόσωπος Μητροπολίτη Χαλκίδος, ο Βουλευτής Ευβοίας ΣΥΡΙΖΑ κ. Ακριώτης Γεώργιος, ο Βουλευτής Ευβοίας ΝΔ κ. Σίμος Κεδίκογλου, η Καθηγήτρια ΕΜΠ σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος κα. Λοϊζίδου Μαρία και ο Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. - Δήμαρχος Αμαρουσίου - Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατούλης.
2. Έναρξη εκδήλωσης από την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού και Πρόεδρο...

Επιτροπής Ισότητας Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς κα. Λίνα Ευσταθίου - Σπανού.
3. Ομιλία με θέμα «Εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» από την κα. Ασημίνα Δ. Παπαναστασίου, Δικηγόρο - Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας - Επίτιμο Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Στερεάς Ελλάδας.
4. Ομιλία με θέμα «Η ισότητα στην εργασία και στην ασφάλεια» από την Dr. Άρτεμις Δεδούλη - Αναγνώστου, Γενική διευθύντρια Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πρόεδρο της Ένωσης για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
5. Ομιλία με θέμα «Η αξιοκρατία και η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στις διαδικασίες της τοπικής ανάπτυξης, ως στρατηγική προϋπόθεση για την επίτευξη της αειφορίας και την εφαρμογή της καινοτομίας» από την κα. Τώνια Μοροπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ - Αντιπρόεδρο Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) - Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκής Ένωσης Πολυτεχνείων (SEFI).
6. Ομιλία με θέμα «H γυναίκα στη ναυτιλία και στο επιχειρείν» από την κα. Μαρία Μαυρουδή, Business Development Executive, American P&I Club - Ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής μονάδας Kallichoron Art Boutique Hotel - Μέλος Δ.Σ. της WISTA Hellas.
7. Ομιλία με θέμα «Η συμβολή της γυναίκας στην ανάπτυξη του τουρισμού και του γαστρονομικού μας πολιτισμού» από την κα. Σίσσυ Νίκα, Δημοσιογράφο - Επικοινωνιολόγο - Διευθύντρια του εκπαιδευτικού ομίλου Etoile.
8. Συμπεράσματα ημερίδας - ανοικτή συζήτηση (ολιγόλεπτη ανοικτή συζήτηση θα ακολουθεί και μετά το τέλος κάθε ομιλίας).
Συντονίστρια πάνελ: κα. Παπαρηγοπούλου - Πεχλιβανίδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημοσίου Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών.
9. Υπογραφή της Ευρωπαϊκής Χάρτας Ισότητας των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες από την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων κα. Φωτεινή Κούβελα και την Δήμαρχο Ιστιαίας - Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου - Σπανού.
- Κατά την διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί διάλειμμα (coffee break) με μπουφέ.
- Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό.