Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης

Θέμα 1ο : «Ευχές».
Συνάδελφοι,-ισσες,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Το 2016 να χαρίσει σε όλους υγεία, αισιοδοξία, δημιουργία, οικογενειακή ευτυχία. Ας είναι το νέο έτος έτος ενότητας, συναδελφικής αλληλεγγύης και συλλογικών καρποφόρων αγώνων!

Θέμα 2ο: «Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας».
    Σας ενημερώνουμε ότι η κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας θα πραγματοποιηθεί  στο Baluse στον Κάραβο Αλιβερίου την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. και στην Κύμη την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ.(θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για τον τόπο). Στις εκδηλώσεις .....

αυτές θα τιμήσουμε τους συναδέλφους μας που συνταξιοδοτήθηκαν  το 2015.

Θέμα 3ο : «Έκτακτη Γενική Συνέλευση».
    Σας καλούμε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αυλωναρίου με θέμα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κρίνεται απαραίτητη και καθοριστική η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή όλων μας,  μιας και οι αποφάσεις που θα λάβουμε θα καθορίσουν τη μορφή των αγωνιστικών δράσεων-κινητοποιήσεων του κλάδου μας και της ΑΔΕΔΥ  γενικά πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή.
    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καταγγέλλει την προσπάθεια καταστολής κι εκφοβισμού του εργατικού-λαϊκού κινήματος που επιχειρεί η κυβέρνηση στα χνάρια των προκατόχων της. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι και γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων και διαδήλωσαν μαζικά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Εργασίας. Δήλωσαν την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους να πρωτοστατήσουν , για να οργανωθεί ένα ισχυρό εργατικό –λαϊκό ανάχωμα στα αντιασφαλιστικά  σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου. Απέναντί τους , η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρέταξε τις δυνάμεις καταστολής, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, για να χτυπήσουν το κίνημα και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Ωστόσο, παρά την καταστολή και τις απειλές, παρά τα ψέματα, τις συκοφαντίες  και την προπαγάνδα με την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί όλες αυτές τις ημέρες να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις, το μήνυμα που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα ήταν καθαρό: Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Να αποσύρει τώρα η συγκυβέρνηση το σχέδιο-έκτρωμα. Να μην τολμήσει να το φέρει καν στη Βουλή.  Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν με τα ελάχιστα, να απαντήσουν αγωνιστικά στα κυβερνητικά ψέματα και την άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να δυναμώσουν οι αγώνες  σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς!
Να φτάσει παντού το σύνθημα: Διαλύουν την Ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο!
Σχετικά με το θέμα αυτό, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετέχει στο παλλαϊκό  συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα το Σάββατο 16/1/2016 στις 12.00, με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Καλούμε όλα τα μέλη μας, να στηρίξουν με τη μαζική συμμετοχή τους την κρίσιμη αυτή κινητοποίηση. Συνάδελφοι θα πρέπει να αντιδράσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, στην επιχειρούμενη από την κυβέρνηση, ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος .
Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν, θα υπάρχει λεωφορείο του Νομαρχιακού Τμήματος που θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 10.30πμ από το Βούρκο. Παρακαλούμε τους συναδέλφους που θέλουν να μεταβούν στην Αθήνα με τα λεωφορεία, να επικοινωνήσουν και να το δηλώσουν  στην Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μαρία  Γιαμά (τηλ: 6944716634) ή στην Γραμματέα Χαρά Νίκα (τηλ: 6936192429).

Θέμα 4ο : «Σχολικές μονάδες ευθύνης των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας».
Αρβανίτης Τάσος: Δημοτικό Σχολείο Σκύρου, 1 ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, Δημοτικό Σχολείο Αυλωναρίου.
Λεβέντη Μαρία: 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου.
Θαλασσινού Αλεξάνδρα:  Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Βέλους, Κριεζών, Νεοχωρίου, Δύστου, Συκιών, Μονοδρίου, Οκτωνιάς.
Τζάνου Ελένη:  Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Αγ. Ιωάννη, Αγ. Λουκά, Νηπιαγωγεία 1ο, 2ο, 3ο , Καράβου, Σκύρου.
Κονδύλη Νατάσα: Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγ. Αποστόλων, Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου.
Αλατίνη Δήμητρα: Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Κονιστρών, Οξυλίθου, 1ο ,  2ο Δημοτικά Σχολεία Κύμης και Βιτάλων.
Τερλέκη Βέτα: Νηπιαγωγεία 1ο και 2ο Κύμης, Ανδρονιάνων, Πλατάνας, Βιτάλων, Μετοχίου και Κονιστρών.