Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου»

 30/01/2016 

Απολογισμός – Ισολογισμός 2011:  Άνθρακες ο θησαυρός, που ψάχνει   η εμμονική  Δημοτική αρχή Κύμης – Αλιβερίου.
Άλλη μια φούσκα έσκασε!      

Κανένα οικονομικό έλλειμμα δεν βρέθηκε.
Για  μια ακόμη φορά  «έβαλε τα δυνατά της»  η  Δημοτική Αρχή να αποκαλύψει το « μέγα σκάνδαλο» για την προηγούμενη δημοτική περίοδο,  σκορπώντας ξανά το γέλιο σε όλους.  Αν και κανονικά δεν θα έπρεπε καν να ασχοληθούμε, εντούτοις προκειμένου να μην δημιουργούνται αλλοιωμένες εντυπώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια ...

το γεγονός.  
Μοναδικό θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 29ης Ιανουαρίου ήταν ο Ισολογισμός-Απολογισμός του Δήμου για το έτος 2011. Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν ο λογιστής και ο ορκωτός λογιστής της εταιρείας ΣΟΛ που διεξήγαγαν τον έλεγχο των στοιχείων. 
Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή είχε φροντίσει να υπάρχουν και «θεατές-κλακαδόροι» στην αναμενόμενη καταδίκη του τ. Δημάρχου Δημήτρη Θωμά,  το ξεδίπλωμα των στοιχείων, οι αναλυτικές απαντήσεις των ελεγκτών λογιστών, αλλά και η επίσημη έκθεσή τους, έσπασαν τον μύθο της φούσκας και δυστυχώς τους απογοήτευσε.
Το ψέμα  έχει κοντά ποδάρια και η αλήθεια κάποια στιγμή αποκαλύπτεται. Αυτό δεν δείχνουν όμως να το γνωρίζουν οι σημερινοί διοικούντες του Δήμου.
Σ΄ ένα δημοτικό συμβούλιο που  ντροπιάζει την ιστορία και τον πολιτισμό μας, ένα δημοτικό συμβούλιο που περισσότερο θύμιζε κερκίδα γηπέδου με αρχηγό της τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία των δημοτικών  συμβούλων της συμπολίτευσης και οι περί αυτών, φώναζαν «σταύρωσον-σταύρωσον». Οι  δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης προσπαθούσαν επί ματαίω να δώσουν απαντήσεις. Ήρθε όμως εν τέλει η δικαίωση για τον τ. Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά. Ο ορκωτός λογιστής εξήγησε διεξοδικά ότι η διαφορά μεταξύ των καταστάσεων της Γενικής Λογιστικής και του Δημοσίου Λογιστικού της τάξεως των 220.660,78 ευρώ, ήταν λογιστικό λάθος, γεγονός που αναγκάστηκε να αποδεχθεί και ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς.
Εξάλλου στο τέλος ο απολογισμός – ισολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα!!
Κανένα ουσιαστικό πρόβλημα λοιπόν δεν εντοπίστηκε στην οικονομική χρήση του έτους 2011.
Κανένα οικονομικό έλλειμμα δεν βρέθηκε.
Μάλιστα ήταν τόση η απογοήτευση της Δημοτικής Αρχής που τα πυρά της δέχτηκε ακόμη και ο ορκωτός λογιστής, επειδή η τοποθέτησή του δεν ήταν αρεστή στους «κατήγορους»!!
Άνθρακες λοιπόν για άλλη μια φορά ο θησαυρός!
Επιτέλους οι κυνηγοί του... θησαυρού,  ας αποτραβηχτούν από τις εμμονές τους!
Επιτέλους ας  ασχοληθούν  με την καθημερινότητα, τα ποικίλα προβλήματα του Δήμου μας και τα έργα που δυστυχώς έχουν αρχίσει να χάνονται.
Ο Θωμάς δεν μπορεί να είναι το μόνιμο άλλοθι για την δική τους απραξία και αναποτελεσματικότητα.