Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

Είμαστε αντιμέτωποι με μια χωρίς προηγούμενο επίθεση στην ίδια μας τη ζωή. Η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο τη μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων, την κοινωνική ασφάλιση. Στην ουσία μετατρέπει το δικαίωμα στη σύνταξη, την περίθαλψη την προστασία της οικογένειας, της μητρότητας, των παιδιών σε μια ανταποδοτική συναλλαγή. Ο εργαζόμενος πρέπει να περιμένει μέχρι τα βαθιά γεράματα για ένα επίδομα φτωχοκομείου και κάθε του παροχή εξαρτάται από ...

τη δυνατότητά του να πληρώνει και να δουλεύει μέχρι τον τάφο.
Υπονομεύεται όχι μόνο η σύνταξη αλλά ολόκληρη η ζωή μας, αφού στην κοινωνική ασφάλιση περιλαμβάνονται κάθε είδους παροχές, επιδόματα, προστασία από αναπηρίες καθώς και υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς.
Για εμάς είναι στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου αφού μας ζητούν να σακατευτούμε, να πεθαίνουμε δουλεύοντας μέσα στις εξαιρετικά σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες της δουλειάς μας. Είναι χαρακτηριστικό πως με τον υπολογισμό όλου του εργάσιμου βίου στο ύψος της σύνταξης, θα υπολογιστούν και τα διαστήματα που κάποιος είχε μείωση μισθού. Αυτό αφορά ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Νηρέα που έχουν ήδη υποστεί μείωση αποδοχών εδώ και δύο χρόνια και τώρα η εργοδοσία αντί να επαναφέρει τους μισθούς όπως είχε υποσχεθεί, τους αναπληρώνει με κουπόνια που δεν μετράνε στην ασφάλιση και στερεί έτσι από τα ταμεία κοντά ένα εκατομμύριο ευρώ.
Δεν αποδεχόμαστε τη δικαιολογία ότι το κάνουν για να σώσουν τα ταμεία. Για να γίνει αυτό πρέπει να επιστρέψουν τα κλεμμένα από το PSI, χρηματιστήριο, την ανακεφαλαιοποίηση, την άτοκη τοποθέτηση των αποθεματικών από το ΄52 ως το ’74. Οι μόνοι ωφελημένοι από το νομοσχέδιο είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα δουν τους πόρους που έπρεπε να πηγαίνουν στην ασφάλιση, να γεμίζουν τα ταμεία τους.
Η ίδια πολιτική είναι αυτή που επέτρεψε τη μείωση των μισθών, πράγμα που έγινε και στο δικό μας χώρο δουλειάς. Με την ίδια λογική κι εμείς δεν πρέπει να αποδεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Ασφάλιση των εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες με βαρέα και ανθυγιεινά
Επιστροφή των μισθών στα προ μειώσεων επίπεδα σαν βάση για αυξήσεις
Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με κατοχύρωση και διεύρυνση δικαιωμάτων. 
 


Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος
Λοξος Σπύρος

Ο Γεν. Γραμματέας
Μπενεκος Γιώργος