Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

EΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΙΕΡΕΩΣ ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, με την συμμετοχή και άλλων Ιερέων, αλλά και πλήθους ευσεβών χριστιανών.
Κατ’ αυτή την ημέρα ετελέσθη και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Ιερέως Αβραάμ Αποστολίδη, Εφημερίου της Αλοννήσου, ο οποίος εκοιμήθη κατά το περσινό έτος 2015, σε ηλικία 39 μόλις ετών, στη Σκόπελο,μ όπου είχε.... μεταβεί για εκκλησιαστική διακονία.
Τον θείο λόγο κήρυξε, μετά την ανάγνωση του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανέλυσε θαυμάσια την συνάντηση του Χριστού με την Χαναναία γυναίκα.
Την ερχομένη Κυριακή 21 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί –συν Θεώ- και στην Αλόννησο το ετήσιο μνημόσυνο του π. Αβραάμ, με την παρουσία και εκεί του Σεβασμιωτάτου, ενώ στην Χαλκίδα ετελέσθη για την διευκόλυνση της πρεσβυτέρας του Ευγενίας, του υιού τους και των λοιπών οικογενών του, αλλά και φίλων, οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στην Αλόννησο.