Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Γενική Συνέλευση ΕΠΟ

Για πόλεμο συμφερόντων που μαίνεται στο παρασκήνιο έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας.
«Υπάρχει ένας πόλεμος συμφερόντων, που ενώ έχει τη βάση του εκτός του ποδοσφαίρου, εκτυλίσσεται εντός του αθλήματος. Σε αυτό τον πόλεμο κυβέρνησης, παραγόντων και οργανωμένων φιλάθλων, δέχονται επίθεση και οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου», ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.
«Είδαμε υπουργικές αποφάσεις, εκθέσεις των σωμάτων ασφαλείας να επιστρατεύονται για να μην επιτρέψουν να διεξαχθούν τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Βρεθήκαμε σε έναν τελικό που αντί να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, ήταν παρωδία»...
πρόσθεσε ο κ. Γκιρτζίκης.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του, με την πρόσληψη του Μίχαελ Σκίμπε για την προετοιμασία της Εθνικής ενόψει των προκριματικών στο Μουντιάλ 2018, τη στελέχωση των Εθνικών ομάδων με ένα ποιοτικό επιστημονικό επιτελείο, την προσπάθεια δημιουργίας μόνιμου προπονητικού κέντρου, τον εξορθολογισμό των δαπανών, τη συνεργασία με τη Sportradar για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων παιχνιδιών και το Ταμείο Αλληλεγγύης των ποδοσφαιριστών.
«Δεν χρειαζόμαστε κανέναν μεσσία. Εμείς οι ίδιοι μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις, αρκεί να συναισθανθούμε την κρισιμότητα, αν είμαστε ειλικρινείς και διατεθειμένοι να συνεργαστούμε, να υπερασπιστούμε το θεσμικό μας ρόλο και να εργαστούμε σκληρά για το άθλημα που αγαπάμε» τόνισε.
Και ο Γιώργος Γκιρτζίκης κατέληξε: «Τους τελευταίους μήνες, σχεδόν σε καθημερινή βάση, υπάρχουν Μέσα που γράφουν ότι παραιτούμαι. Τη μια παραιτούμαι κατόπιν πιέσεων, την άλλη με καταργεί με Νόμο η Κυβέρνηση ή με διώχνει η FIFA. Δεν έχουν κουραστεί να φτιάχνουν καινούργια σενάρια; Κάποια στιγμή θα κουραστούν να διαψεύδονται. Εγώ δεν θα κουραστώ. Και η δύναμή μου αντλείται μέσα από την αποδοχή των Ενώσεων. Γι΄ αυτό συνεχίζω».