Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

  
Η μνήμη του Προφήτη Ηλία τιμήθηκε με λαμπρότητα και στην Ιερά
Μητρόπολη Χαλκίδος, στα πολυάριθμα Παρεκκλήσια προς τιμήν Του, τα οποία στολίζουν τις βουνοκορφές ή τους λόφους της Ευβοϊκής γης και των
Βορείων Σποράδων.
            Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 το βράδυ στο πανηγυρίζον Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, του Προφήτη Ηλία στο Κάστρο του Καράμπαμπα της Πόλεώς μας, με την συμμετοχή δεκάδος εκ των Κληρικών της Πόλεως.
            Ο Εσπερινός ετελέσθη στο ύπαιθρο, έξω ακριβώς από... το γραφικό Ναΐδριο και συμμετείχαν σ' αυτόν εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανοί, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη, πλαισιούμενο από συνεργάτες του, οι οποίοι κατενύγησαν από την Ιερά Υμνωδία, την οποία απέδωσαν οι Ιεροψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής και κ. Δήμος Τσίμπος, με τους μαθητές τους, ενώ παράλληλα διδάχθηκαν ουσιαστικά και καίρια και από τον επίκαιρο λόγο του Σεβασμιωτάτου, περί του μεγάλου Προφήτου και την σημασία του προφητικού λόγου στις ημέρες μας.
            Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με θερμούς λόγους στο εορτάζοντα Προϊστάμενο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου, Πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Αγιαννίτη, ο οποίος, εκτός των ενοριακών του καθηκόντων, είναι και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος.
            Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της Εορτής, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 έλαβε χώρα στον Ι. Ναό ο Όρθρος και το Ιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του εορτάζοντος π. Ηλία, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης – Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.