Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας

Καταγγέλουμε την κλήση σε απολογία αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του Φλεβάρη- Μάρτη 2016, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας για «παρακώλυση συγκοινωνιών».
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για την επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του λαού που στρέφονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο αντιλαϊκό έργο όσο και στην προσπάθεια καταστολής του λαϊκού κινήματος.
Καταρρίπτονται πλέον και οι τελευταίες αυταπάτες- προσδοκίες που....

με μεγάλη δόση «αριστεροσύνης» καλλιέργησε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι που στις αρχές του χρόνου βρέθηκαν στο μετερίζι του αγώνα μπορούν σήμερα να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Όποιοι αγωνίζονται για το δίκιο και την επιβίωσή τους, για να μείνουν στον τόπο τους, για να μπορούν να παράγουν ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, καλούνται σε απολογία.
Το ΚΚΕ αποκάλυψε την υποκρισία της κυβέρνησης προς τους αγωνιζόμενους μικρομεσαίους αγρότες. Στις 20 Απρίλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία «Για την εξάλειψη του αξιόποινου των φερόμενων ως αδικημάτων κατά τις λαϊκές κινητοποιήσεις και ειδικά των αγροτών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων» για να απαλλαγούν οι αγρότες από τα βάσανα των αγροτοδικείων.
Η συγκεκριμένη τροπολογία απορρίφθηκε ασυζητητί από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου.
Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να οργανωθούν στους Συλλόγους τους. Να μην υποκύψουν στις απειλές και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να διεκδικήσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα το δίκιο τους.