Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ Α,Β,Γ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017

Σας γνωρίζουμε ότι τα άρθρα 7, 27 & 28 της Προκήρυξης Πρωταθλημάτων  Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ  Α΄ Β΄ Γ΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας  ποδ/κής περιόδου 2016-2017 τροποποιούνται , σύμφωνα με τα παρακάτω:        

ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2016-2017  ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ  ΩΣ ΕΞΗΣ:
Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Πρωτάθλημα της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 1 όμιλο  των 16 ομάδων.....



Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους  και με 42 ομάδες όπως προβλέπεται από την προηγούμενη προκήρυξη, αλλά ο αριθμός των ομάδων ανά όμιλο θα διαμορφωθεί αποκλειστικά και μόνο με γεωγραφικά κριτήρια, για να αποφευχθούν οι μετακινήσεις των ομάδων και χωρίς απαραίτητα οι όμιλοι να έχουν τον ίδιο αριθμό ομάδων.

Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το Πρωτάθλημα της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε 3 ομίλους και οι ομάδες θα καθοριστούν ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή, με γεωγραφικά κριτήρια,χωρίς απαραίτητα οι όμιλοι να έχουν τον ίδιο αριθμό ομάδων και κατόπιν κληρώσεως εάν χρειαστεί.Οι ομάδες ανά όμιλο θα γνωστοποιηθούν με ιδιαίτερο έγγραφο, αφού συμπεριληφθούν και όσες νομίμως εγγραφούν, αναγνωριστούν ή επαναδραστηριοποιηθούν μέχρι την ημερομηνία υποβολή  των δηλώσεων αυτής της κατηγορίας.

ΑΡΘΡΟ 7ο.: ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΕΔΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΓΗΠΕΔΟ»                                                                   
Ειδικά και μόνο για την ποδοσφαιρική περίοδο 2016-2017, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση,  οι ομάδες της Β’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας να αγωνιστούν σε γήπεδα χωρίς χλοοτάπητα
(φυσικό ή τεχνητό), ώστε να αποφύγουν τα έξοδα μετακίνησης σε άλλη έδρα.Τα γήπεδα αυτά που δεν θα διαθέτουν χλοοτάπητα, θα δηλωθούν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και θα ελεγχθούν από την αρμόδια Επιτροπή Γηπέδων της Ε.Π.Σ. Ευβοίας, ως προς την καταλληλότητά τους, για να πάρουν έγκριση για την χρησιμοποίησή τους.

ΑΡΘΡΟ 27ο.:ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ - ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ
1. Η πρωταθλήτρια ομάδα  της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας προβιβάζεται απευθείας στη Γ΄ Εθνική  Ερασιτεχνική Κατηγορία, χωρίς να δώσει αγώνες κατάταξης με πρωταθλήτριες  ομάδες άλλων Ενώσεων.
Υποβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία τα ΔΥΟ (2) τελευταία στη βαθμολογική κατάταξη σωματεία, ήτοι οι ομάδες που θα καταλάβουν την 15η και 16η θέση.
Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α΄ Κατηγορία,ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α΄ στη Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία (επιπλέον μία ή δύο ομάδες).
             Σε περίπτωση που η πρωταθλήτρια ομάδα της Α΄ Κατηγορίας  ανέλθει  στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία και δεν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα αυτό, θα της επιβληθεί χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και θα αρχίσει το πρωτάθλημα της  κατηγορίας που θα δικαιούται να συμμετάσχει (τοπικό), με -6 βαθμούς.
          2.  Από την Β΄Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Α΄ τα ΤΡΙΑ (3) πρώτα σωματεία στη γενική βαθμολογική κατάταξη, ήτοι οι πρωταθλητές των τριών ομίλων.
             Υποβιβάζονται στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία τα ΤΡΙΑ (3) τελευταία σωματεία στη γενική βαθμολογική κατάταξη, δηλαδή οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση στον όμιλό τους.
Σε περίπτωση υποβιβασμού μίας ομάδας από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α΄ Κατηγορίαυποβιβάζεται μία επιπλέον ομάδα από την Β΄ Κατηγορία η οποία θα προκύψει μετά από αγώνα κατάταξης μεταξύ των ομάδων θα καταλάβουν την προτελευταία θέση στον κεντρικό και στον βόρειο όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Σε περίπτωση υποβιβασμού δύο ομάδων από τη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α΄ Κατηγορίαυποβιβάζονται από τη Β΄ στη Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που θα καταλάβουν την προτελευταία θέση στον κεντρικό όμιλο και στον βόρειο όμιλο της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
          3. Από την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Β΄ ΤΕΣΣΕΡΑ (4) ΣΩΜΑΤΕΙΑ.Τα ΤΡΙΑ (3) πρώτα σωματεία στη γενική βαθμολογική κατάταξη, ήτοι οι πρωταθλητές των τριών (3) ομίλων, καθώς και η ομάδα που θα καταλάβει την δεύτερη θέσηστον κεντρικό όμιλο, ο οποίος θα συγκροτηθεί με περισσότερες ομάδες από τους άλλους δύο ομίλους.

ΑΡΘΡΟ 28ο.:ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
Την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018,τα πρωταθλήματα της Εύβοιας θα διεξαχθούν σε 3 κατηγορίες  ως εξής:

· Η Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία με 16 ομάδες σε έναν όμιλο.
· Η Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορίαμε αριθμό ομάδων που θα εξαρτηθεί, από τις ομάδες που  θα δηλώσουν συμμετοχή. Βάσει του άρθρου 27, της παρούσας προκήρυξης, δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ Κατηγορία θα έχουν   ΕΩΣ 42 ομάδες.
· Η Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία με αριθμό ομάδων που θα εξαρτηθεί, από τις ομάδες  που θα δηλώσουν συμμετοχή.