Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Να μην περάσουν οι μειώσεις στο ΜΙΜΙΚΟ του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Συνάδελφοι,
η εργοδοσία του ομίλου ΦΙΛΙΠΠΟΥ, για μία ακόμη φορά, επιδιώκει επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν ξαναγίνει μειώσεις και υπήρχε απληρωσιά. Τώρα συνεχίζονται τα 4ήμερα σε ένα τμήμα του σφαγείου, σε άλλο τμήμα έχει υπερωρίες ενώ γίνονται προσλήψεις με τους μισθούς πείνας των 586,00€. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έχουν επενδυθεί εκατομμύρια που αύξησαν την παραγωγικότητα ...
της εργασίας και το κέρδος. Μετά απ’ όλα αυτά έρχεται σήμερα η εργοδοσία και απαιτεί νέες μειώσεις όταν όχι απλά δεν καλύπτονται οι ανάγκες της ζωής της δικιάς μας και των οικογενειών μας, αλλά ήδη με μεγάλη δυσκολία τα φέρνουμε βόλτα.
Αυτό το χαβά η εργοδοσία δεν θα τον κόψει αν δεν της τον κόψουμε εμείς. Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα αλλά και στο μέλλον θα ζητάει να μειωθούν τα μισθολογικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η κατάσταση είναι να τη σταματήσουμε εμείς με την ίδια μας τη δράση. Μόνο αυτό παίρνει υπόψη η εργοδοσία και αυτός είναι και ο λόγος που δεν επιτέθηκε την ίδια στιγμή στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων αλλά πήγε σε άλλο χρόνο στο σφαγείο, στο μύλο, στα εκκολαπτήρια κτλ.
Παράλληλα απλήρωτοι για πολλούς μήνες είναι και οι εργολάβοι που κάνουν την εκτροφή των πουλιών όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτούς.
Κανείς να μη συμφωνήσει να χειροτερέψει ο ζωή του. Οργάνωση τώρα στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ για να βάλουμε φρένο στις τωρινές και μελλοντικές ορέξεις της εργοδοσίας. Αυτός είναι ο δρόμος για να διεκδικήσουμε τη ζωή που να συμβαδίζει με τα σημερινές δυνατότητες της εποχής.
Να μην περάσουν οι μειώσεις. Να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις.