Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη πανηγύρισε η Ενορία της Νέας Λάμψάκου Χαλκίδος τον προστάτη και Πολιούχο της Άγιο Τρύφωνα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2017, προεξάρχοντος των Ιερών Ακολουθιών του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, με αφορμή της επικειμένης Εορτής της Υπαπαντής, αναφέρθηκε στην σημασία που πρέπει να δίνουμε όλοι στην πνευματική ανάπτυξη των ....
παιδιών και προέβαλε τον Άγιο Τρύφωνα, ως πρότυπο ζωής.
Μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Τρύφωνος, ανά τας οδούς της Ενορίας, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, καθώς και τιμητικό Άγημα, το οποίο πρόθυμα απέστειλε η Σχολή Πεζικού Χαλκίδος.
Κατόπιν προσκλήσεως του ιεροψάλτου της Ενορίας κ. Χαρλάμπους Τσάκαλου, στον Εσπερινό έψαλε θαυμάσια Χορωδία μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου.
Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθορου και προεξήρχε στην τελεσθείσα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος αναφέρθηκε στην βίωση των εκκλησιαστικών εορτών από τους πιστούς στο σήμερα, διά της θείας λατρείας και της εν γένει χριστιανικής πολιτείας.
Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη του νέου μήνα, κατά τον οποίο αναγνώσθηκαν οι Ευχές του Αγίου Τρύφωνος.
Κλείνοντας την πανήγυρη ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του, τοποτηρητή της στερουμένης μονίμου Εφημερίου Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη για την ωραία διοργάνωση της πανηγύρεως, τον ιεροκήρυκα π. Τιμόθεο για την ομιλία του, καθώς και την αντιπροσωπεία των μαθητών των Σχολείων της Λαμψάκου, που παρέστησαν στην πανήγυρη με τις σημαίες τους.