Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών του καθηκόντων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε δύο ακόμη Σχολεία της Χαλκίδος, ανταποκριθείς σε σχετικές προσκλήσεις που του απηύθυναν οι Σύλλογοι των Καθηγητών, αλλά καί τα δεκαπενταμελή Συμβούλια των μαθητών.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 το βράδυ, στο Εσπερινό Λύκειο Χαλκίδος, όπου έγινε δεκτός με πολλή χαρά από τον Διευθυντή κ. Σάββα Οβαδία, τον....
Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αντώνιο Πατέλη, τους Καθηγητές καί του Μαθητές του Σχολείου.
Ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητική συζήτηση με τους Μαθητές, η οποία βασίστηκε σε ερωτήματα που του υπέβαλαν και μάλιστα ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον, ώστε να διαρκέσει από τις 19:00 έως τις 23:30 τη νύκτα.
Ο Σύλλογος των καθηγητών είχε προετοιμάσει κεράσματα για όλους, ενώ και ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή κ. Οβαδία και τους Καθηγητές του Σχολείου, όπως και τους Μαθητές και τους συνεχάρη για την εξαιρετική εργασία τους στο χώρο του Εσπερινού Λυκείου.
Την επομένη ημέρα, Πέμπτη 16 Μαρτίου του πρωί, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλκίδος, όπου με την συλλειτουργία του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα, Εφημερίου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, τέλεσε την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Ι. Παρεκκλήσιο του Όσίου Δαυΐδ του Γέροντος, το οποίο βρίσκεται στο προαύλιο του Σχολείου, ανταποκριθείς σε σχετική πρόσκληση των δύο Σχολείων.
Στη Θεία Λειτουργία, εκτός από Μαθητές του Σχολείου, συμπροσευχήθηκαν οι άλλοι δύο ιερείς της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, στα όρια της οποίας ευρίσκονται τα Σχολεία, οι Διευθύντριες του Γυμνασίου κ. Όλγα Παπαναγνώστου και του Λυκείου κ. Μαρία Ματθαιου και Καθηγητές.
Κατά την Προηγιασμένη ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές και δεν παρέλειψε να τους συγχαρεί που, όσοι ελεύθερα επιλέγουν, κάθε Πέμπτη, ανά τμήμα, συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.
Στη συνέχεια, μαζί με τους Ιερείς της Ενορίας και τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Λυκείου, όπως συνηθίζεται κατά τα τελευταία χρόνια, στην προ του Πάσχα περίοδο της Σαρακοστής.
Πριν την έναρξη του Ευχελαίου ο Σεβασμιώτατος είχε ολιγόλεπτη επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων, τους οποίους συνεχάρη για το επιτελούμενο έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά.
Μετά τη χρήση Μαθητών, Καθηγητών, και εργαζομένων του Σχολείου με τό άγιο Έλαιο, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους μαθητές για την σχέση τους με τα τελούμενα και εξαιτίας αυτού επαίνεσε και ευχαρίστησε τους Ιερείς της Ενορίας και τους Διδάσκοντες για την αποτελεσματική συνεργασία που επί δεκαπενταετία και πλέον έχουν αναπτύξει, ενώ διένειμε σε όλους αναμνηστικές ευλογίες.