Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Με αφορμή την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης του κληροδοτήματος
«Μπαφέρου» στο τριμελές εφετείο της Λάρισας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
    Ο αείμνηστος  Βασίλειος  Μπαφέρος δώρισε το έτος 1958 το ακίνητο και μέρος της περιουσίας του στο νοσοκομείο με σκοπό το κληροδότημα να συμβάλει στην καταπολέμηση του καρκίνου και στην βελτίωση των παροχών υγείας στους πολίτες της ....
Εύβοιας και όχι μόνο.
    Η επιτροπή διαχείρισης της κληρονομιάς αδικαιολόγητα δεν έχει εκπληρώσει μέχρι σήμερα την εκτέλεση της διαθήκης, έτσι η εκκλησία εκμεταλλευόμενη έναν όρο της διαθήκης διεκδικεί το κληροδότημα για λογαριασμό του γηροκομείου.
     Η επιθυμία του αείμνηστου ήταν να ανεγερθεί μια πτέρυγα σύγχρονης Παθολογικής κλινικής καθώς και τμήμα σε αυτήν αντικαρκινικό.
     Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου θέλοντας να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποίησε συνάντηση με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χαλκίδας Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, όπου επεσήμανε ότι :
   _ Οι όροι της διαθήκης έχουν εκπληρωθεί, καθώς λειτουργεί εδώ και χρόνια Παθολογική κλινική και αιματολογικό τμήμα, στα οποία γίνονται και χημειοθεραπείες.
  _ Στον Οργανισμό του νέου νοσοκομείου υπάρχει ογκολογικό τμήμα και θέση ογκολόγου.
_ Τα χρήματα από το κληροδότημα του Β. Μπαφέρου  θα συνδράμουν στην στελέχωση και λειτουργία του ογκολογικού τμήματος.
     Θεωρούμε ότι η Ιερά Μητρόπολη οφείλει να κατανοήσει την ανάγκη εκπλήρωσης της διαθήκης και να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του κληροδοτήματος. Έτσι  θα δοθεί η δυνατότητα  στους πάσχοντες συμπολίτες μας να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα υγείας στον ΤΟΠΟ τους, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρίες και έξοδα. Ο στόχος είναι σημαντικός στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, όπου οι κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες είναι ανυπέρβλητες.

Ομόφωνα το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων