Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τίμησε την Παγκόσμιο Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού, ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, επισκέφθηκε την Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.
Μαζί του ήσαν ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο Γενικός Αρχιερτατικός Επίτροπός του Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, οι Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου και Πρωτοπρεσβ. Αθανάσιος Τρίκκας και οι Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος και Ευγένιος Τσάλλας, ενώ στο Ιερό Βήμα, συμπροσευχόμενος,....
ήταν και ο αφυπηρετήσας πολιός Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Ειρηναίος Γεωργιάδης.
Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και κατά την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο τέλος αυτής, πριν την έναρξη της Θείας Λειτουργίας και προσέφερε στους χριστιανούς του τον Τίμιο Σταυρό προς προσκύνηση και κλωναράκια από το βασιλικό και τα άνθη που στόλιζαν τον Σταυρό.
Στη συνέχεια προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, λίγο πρίν το πέρας της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, κάνοντας αναφορά στην παρουσία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών, καθώς και το σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας του Χριστού.
Παράλληλα ευχήθηκε στους Φαρμακοποιούς της Πόλεως και του Νομού, οι οποίοι πληθωρικά συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία και προσέφεραν, μάλιστα, και Αρτοκλασία, ενώ στα πρόσωπα του Προέδρου κ. Ευστρατίου Καρλατήρα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της Τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της Τοπικής Κοινωνίας για το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο που λειτουργεί και βοηθά 420 ανέργους και ανασφαλίστους συνανθρώπους μας, σε όλο το μήκος και πλάτος της Ι. Μητροπόλεως.