Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Διευρυμενη και σημαντικη συσκεψη πραγματοποιηθηκε την Τεταρτη 13/9 στο Γραφειο της Δημαρχου Ερετριας , στην οποια συμμετειχαν ο Προεδρος του ΟΛΝΕ Α.Ε. κ Παπανδρεου Ανδρεας ,τα μελη του Δ.Σ. κ Γουρνης Ν( Αντιπροεδρος) και κ Πασβανιδης Ν, καθως και στελεχος της Υπηρεσιας εργων και μελετων του ΟΛΝΕ...
Α.Ε. Απο την πλευρα του Δημου Ερετριας , εκτος απο τη Δημαρχο , συμμετειχαν οι Αντιδημαρχοι κ. Μιγγος Δ και Βιλας Πρ, ο Προεδρος της Δ.Κ. Ερετριας κ. Σαραπης Γ , ο Αντιπροεδρος κ.Αρβανιτης .Ν.,ο Προεδρος Δ.Κ. Αμαρυνθου κ.Καραδημος Δ , καθως και στελεχη της Τεχνικης Υπηρεσιας του Δημου Ερετριας.
Αντικειμενο και σκοπος της συσκεψης ηταν ο προγραμματισμος των εργων στο χωρο ευθυνης του ΟΛΝΕ.
Σε πολυ καλο κλιμα συζητηθηκαν τα εξης εργα , καθως και οι πηγες χρηματοδοτησης.

Ολοκληρωση της β φασης της αναπλασης στο παραλιακο μετωπο της Ερετριας , που περιλαμβανειτη λιθοριπη ,την επενδυση με ειδικων προδιαγραφων των προσχωσεων , την ολοκληρωση του διαδρομου περιπατου απο το λιμανι εως το Πεζονησι .
Το εργο αναμενεται να ξεκινησει το νεο ετος, μετα την ολοκληρωση της εγκρισης των περιβαλλοντικων ορων και την εκταμιευση απο το Π.Δ.Ε. Σημειωθηκε απο ολους η μεγαλη αποδοχη που ειχε η απελευθερωση του παραλιακου μετωπου και η αποδοση του στην κοινωνια , γεγονος που κατα τις μαρτυριες ολων αλλαξε το υφος και το χαρακτηρα της Ερετριας 
Επισης συζητηθηκαν και προγραμματιστηκαν.
Α Η τοποθετηση φωτιστικων επι του πεζοδρομου και του περιπατητικου διαδρομου ,απο το λιμανι εως το Πεζονησι.
Β Η επισκευη των κυβολιθων του πεζοδρομου.
Γ Η εκβαθυνση στο λιμανακι Ερετριας.
Δ Η επισκευη της γεφυρας στο Πεζονησι.

Σημαντικα ακομη θεματα που συζητηθηκαν ειναι η επεκταση του λιμενοβραχιονα του αλιευτικου αγκυροβολιου για την ασφαλεια του λιμενος , το αγκυροβολιο τουριστικων σκαφων .

Ιδιαιτερη συζητηση εγινε για το λιμανακι Αμαρυνθου.. Ηδη εχει ανατεθει μελετη απο τον ΟΛΝΕ για τον εκσυγχρονισμο και την επεκταση του , με χρηματοδοτηση του εργου μεσω του Υπουργειου Αγροτικης Αναπτυξης.

Η συσκεψη ολοκληρωθηκε με την επισκεψη του κλιμακιου και τον ελεγχο της Χερσαιας Ζωνης Λιμενα .